Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 12:34

Συνάντηση Κασαπίδη με τον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης

Αντιπροσωπεία των ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών αποτελούμενη από τους κ.κ. Πάρι Μουτσινά και Γιώργο Κασαπίδη,

καθώς και εκπρόσωπο των συνεργατών της Κ.Ο., συναντήθηκαν την Πέμπτη 25/9, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) κ. Λέανδρο Ρακιντζή και είχαν παραγωγική επικοινωνία και ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων για το ζήτημα της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης (Δ.Δ.).
Ο κ. Επιθεωρητής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία αναλυτικά σχετικά με το έργο, τις παρεμβάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην άσκηση των καθηκόντων του.
Επανέλαβε ότι βρίσκει «πόρτες κλειστές» σε περιπτώσεις ελέγχου επωνύμων, ωστόσο δεν μπορεί να αποκαλύψει ονόματα, γιατί τα βουλεύματα μπορούν να ανατραπούν μόνο με ένδικα μέσα.
Οι βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη της ανάδειξης των αιτιών των σοβαρών ζητημάτων διαφθοράς, απιστίας και παραβατικότητας στην Δ.Δ. και την αυτοδιοίκηση, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου και η πάταξη αυτών των φαινομένων.
Τα προβλήματα συνοψίστηκαν ως εξής:
1.Τα προβλήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης που έχουν σχέση με την γραφειοκρατία, τις συνεχιζόμενες αναβολές και την συσσώρευση δικών και την εξασφάλιση μεγαλύτερης αυτονομίας των δικαστών. Είναι αυτονόητο όμως ότι χωρίς διαφανή και ξεκάθαρη ασφαλιστική, εργασιακή και φορολογική νομοθεσία δεν θα υπάρξει και αποτελεσματική δικαιοσύνη, και θα υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην προσέλευση επενδύσεων και στην ανάπτυξη.
2.Η πολυνομία και η έλλειψη κωδικοποίησης, η ασάφεια και η επικάλυψη των νόμων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην απονομή αντικειμενικής δικαιοσύνης.
3.Η καθυστέρηση γενικευμένης και ενιαίας εφαρμογής της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας στο Δημόσιο Τομέα, δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία του συγκεντρωτικού ελληνικού κράτους.
4.Η δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας στο ανθρώπινο δυναμικό του Δημόσιου Τομέα και οι εφαρμοζόμενες οριζόντιες πολιτικές δεν βοηθούν στην εμπέδωση αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης, κυβέρνησης και υπαλλήλων, προς όφελος των πολιτών.
5.Οι αλλοπρόσαλλες και αναποτελεσματικές πολιτικές ενίσχυσης του ρόλου της αυτοδιοίκησης αποδομούν τον χρησιμότατο λαϊκό αυτό θεσμό και δεν συμβάλλουν στην αποκέντρωση και στην επιτελικότητα λειτουργίας του κράτους, όπως και στην ανάδειξη του πλούτου των δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 12:40