Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 16:33

Συνάντηση της Ευγενίας Ουζουνίδου με τον Δήμαρχο Λ. Ιωαννίδη

Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών που είχε με όλους τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας, αλλά και με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας,

κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου και τον συντονιστή της Ν.Ε. Πολιτίδη Τάσο, πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη.
Ο δήμαρχος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Κοζάνης και αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη εργαζομένων (εξ αιτίας και της κινητικότητας), καθώς και σε προβλήματα που αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων του δήμου.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης είπε πως υπάρχουν προσλήψεις που έγιναν σε ένα εργασιακό καθεστώς και με το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε τότε, ωστόσο η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε με κριτήρια που έθετε ο νόμος, με παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και με τον έλεγχο των συμβάσεων από τον ΑΣΕΠ. Επί της ουσίας, πρόσθεσε, ο έλεγχος γίνεται για τη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών τους και όχι για τα -ενδεχόμενα ίσως- πλαστά πιστοποιητικά τους.
Δεν είμαστε, τόνισε, σε καμιά περίπτωση υπέρ των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, αλλά λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις εξ αιτίας του τρόπου πρόσληψης αυτών, όπως και στην αξιολόγηση με ποσόστωση (αξιολόγηση που πρέπει να γίνεται αλλά με άλλο τρόπο). Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη των στόχων του μνημονίου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ότι είναι άλλο να στοχεύουμε στους εργαζόμενους και στις εργασιακές θέσεις και άλλο η ανομία των πλαστών δικαιολογητικών. Aν ήθελε πράγματι η κυβέρνηση να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία, είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των συμβάσεων, είτε δια των ίδιων των δήμων να εντοπίσει και να διώξει παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους στις περιπτώσεις αυτές. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
Στο θέμα που τέθηκε για τη σίτιση και τη στέγαση απόρων συμπολιτών, ένα πρόγραμμα που τρέχει άμεσα και πρέπει να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η απάντηση ήταν ότι ο δήμος το γνωρίζει και το υλοποιεί.
Αναφορικά με το θέμα του ερωτηματολογίου από τον κ. Φούχτελ για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, ο δήμαρχος δήλωσε πως δε θα δεχθεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 16:41