Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 12:22

Πόλεμος ανάμεσα στο ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό

Μια απάντηση στο ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου

Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη μετανάστευση. Το κόμμα που κατάφερε να εξαθλιώσει και ολόκληρες περιοχές της χώρας

και ολόκληρες κοινότητες μεταναστών αλλά και... γηγενών μίλησε για να επιτεθεί στο Ποτάμι!

Μπορεί οι πολιτικοί του να ευθύνονται για την εξαθλίωση της μισής Αθήνας, μπορεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να το λιβάνιζαν χρόνια και τελικά να το ψαλίδισαν, μπορεί να παρέδωσαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα κυκλώματα εκμετάλλευσης, μπορεί στα χέρια τους να εκκρεμούσαν 50.000 αιτήματα ασύλου, μπορεί επί των ημερών τους (το 2011) η Ελλάδα να καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων αλλά τώρα το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μιλήσει και να ζητήσει και τα ρέστα.

Ας μάθουν, λοιπόν, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης την μέρα κιόλας που ανακοίνωσε την πολιτική του πρωτοβουλία (στις 26 Φεβρουαρίου) είπε επί λέξη «οι μετανάστες που ζουν εδώ πρέπει να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές και τα παιδιά τους στο σχολείο να σηκώσουν και τη ελληνική σημαία αν το αξίζουν».

Και από τότε και μέχρι σήμερα ρητά λέμε:

Το Ποτάμι δεν πιστεύει στην Ευρώπη φρούριο αλλά δεν πιστεύει και στα «ανοιχτά σύνορα».
Οι πρόσφυγες που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους, θα πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Όχι όμως μόνο στην Ελλάδα. Γι' αυτό ζητάμε Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου ώστε οι πρόσφυγες να μοιράζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει να ελέγχονται τα σύνορα της ως ευρωπαϊκά σύνορα από την Frontex και να μην ξοδεύει κάθε μήνα 5 εκατομμύρια. Ο Ρέντζι στην Ιταλία το κατάφερε πριν από λίγο καιρό.
Οι μετανάστες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα πρέπει να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα σε δημόσια σχολεία και να αποδέχονται τις οικουμενικές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα (δικαιώματα των γυναικών, εκπαίδευση των παιδιών).
Οι μετανάστες θα πρέπει να διευκολύνονται να καταγγείλουν τα κυκλώματα της μαύρης εργασίας και οι αρχές θα πρέπει να τους προστατεύουν αποτελεσματικά από φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας.
Η πρόσβαση στην περίθαλψη και την παιδεία θα πρέπει να είναι για μετανάστες και πρόσφυγες εξασφαλισμένη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ελέγχει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες στις γειτονιές και να αποτρέπει την διαβίωση σε τριτοκοσμικές συνθήκες (χιλιάδες μετανάστες στοιβαγμένοι στα υπόγεια πολυκατοικιών).
Θα πρέπει να δημιουργηθούν ανοικτές δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε διαφορετικές περιοχές για να μην καταλήγουν όλοι στις ίδιες γειτονιές. Η γκετοποίηση θρέφει τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των μεταναστών και των προσφύγων και παράγει εγκληματικότητα. Υπάρχουν και εδώ μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάνονται επειδή οι υπουργοί της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, έστω και δειλά, να κάνουν και μια αναφορά στην Χρυσή Αυγή. Καλή αρχή! Και ίσως στην επόμενη ανακοίνωση θυμηθούν ότι επί δύο χρόνια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργαζόταν καθημερινά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, «θεωρητικό» της ακροδεξιάς και φίλο της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο

Για ανακοίνωση σε στυλ "βρεγμένης γάτας" του «Ποταμιού», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Χαιρόμαστε που το «Ποτάμι» έχει την ευελιξία να αλλάζει τις θέσεις του πριν περάσουν 2 μέρες από τη διατύπωση τους. Ως δια μαγείας οι απόψεις που έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής αλλάζουν χωρίς καμία εξήγηση στη νέα ανακοίνωση. Αρχηγός είναι αυτός ότι θέλει λέει...

Είμαστε πλέον απολύτως σίγουροι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νόμου. Ας διαβάσει την πρόσφατη ανακοίνωση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε και ψήφισε το νόμο 3907/11 και πιστεύει ότι η πλήρης ανάπτυξη των δομών και των υπηρεσιών ασύλου που προβλέπει θα δώσουν βιώσιμες λύσεις στα θέματα των προσφύγων και των μεικτών μεταναστευτικών ροών. Ο νόμος αυτός έδωσε και τις λύσεις για το νέο σύστημα ασύλου και απάντησε στη συσσώρευση αιτήσεων του παρελθόντος. Τι πιστεύει το «Ποτάμι» για το νόμο αυτόν; Τον γνωρίζει;

Όσο για το σχόλιο περί Χρυσής Αυγής ... ; Όταν από το 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε ανοιχτό μέτωπο με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Θεοδωράκης έκανε "Πρωταγωνιστή" τον Μιχαλολιάκο.

Χτες το Ποτάμι μας επιτέθηκε από δεξιά σήμερα μας επιτίθεται από αριστερά. Μας περικύκλωσε. Παραδινόμαστε !

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 12:27