Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 12:44

Ουζουνίδου στην βουλή: ''Θα καταργήσουμε και θα ακυρώσουμε όλους τους διαγωνισμούς που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση''

H Ουκρανία, που βρίσκεται σε εμφύλιο, θα έχει φέτος 8% πτώση του ΑΕΠ. Οι κυβερνήσεις σας προκάλεσαν αθροιστική πτώση του ΑΕΠ 25%.

Δηλαδή 5 χρόνια κυβερνήσεις σας, ίσον τρία χρόνια πόλεμος!
Σε τέτοια περίοδο βαθιάς ύφεσης και εσωτερικής υποτίμησης, εάν δεν προχωρήσει η χώρα σε μία γενναία αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανάπτυξη δεν θα έλθει.
Κυρίες και κύριοι,
Τα έργα υποδομής της χώρας είναι εργαλείο της αναπτυξιακής πολιτικής, και όχι λάφυρο των κατασκευαστικών διαπλεκόμενων συμφερόντων, στην υπηρεσία των οποίων εσείς υλοποιήσατε για χρόνια άναρχες πολιτικές, έργα ανολοκλήρωτα, πληρωμένα διπλά και τρίδιπλα.

Απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός έργων υποδομής, (σε κάθε τομέα υποδομών), που θα υπηρετεί το συνολικό σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, και του χωροταξικού σχεδιασμού.

Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων μεγάλης αναπτυξιακής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής προστιθέμενης αξίας και συγχρόνως εντάσεως εργασίας.
Για τις μεταφορές, προτεραιότητα μας ως κυβέρνηση της Αριστεράς είναι:
η αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών, η ανάδειξη προτεραιοτήτων, η ιεράρχηση των έργων, η υλοποίηση νέων συγκοινωνιακών υποδομών, η συμπληρωματικότητα και η ένταξή τους σε σύστημα συνδυασμένων μεταφορών.

Σημαντική προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση στο νέο ΕΣΠΑ των σιδηροδρομικών έργων και ειδικότερα αυτών του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα - Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για τον οποίο υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και μία εικοσαετία όπως και ο οδικός κι όχι να δεσμεύουν πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.
Δηλαδή 3 Κοινοτικά Πλαίσια δεν σας φτάσανε και τώρα θα το πετύχετε με το τέταρτο;
Η ΠΑΘΕ, θα ήταν ένα ανέκδοτο αν καθημερινά δεν θρηνούσαμε θύματα.
Και το τραίνο δεν σφυρίζει στην Κοζάνη πια!!!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι επιβαρύνουν το νέο ΕΣΠΑ λόγω και του 1,5 δις «BONUS καθυστέρησης» που δώσατε με γαλαντομία στους Παραχωρησιούχους από το τρέχον ΕΣΠΑ.
Έτσι είναι κε Υπουργέ, όταν πρόκειται για την «κατασκευαστική κοινότητα», όπως τους αποκαλέσατε, αντί να πέφτουν ρήτρες δίνονται BONUS.

Οι χθεσινές εξαγγελίες σας δεν καταλάβαμε προς ποιους απευθύνονται. Πείτε μας πόσο έχετε υπερδεσμεύσει το νέο ΕΣΠΑ για όλες αυτές τις εξαγγελίες και τι τελικά θα υλοποιηθεί.
Αυτά που προτιμούν οι κατασκευαστές;

Κυρίες και κύριοι,

Το αιώνιο ερώτημα με ποιους και για ποιους διατρέχει τη σημερινή κατάσταση και καθορίζει τη θέση της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Κι όσο η κρίση προχωράει, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν.

Βρισκόμαστε εν μέσω υλοποίησης κύριων οδικών αξόνων.
Πρόσφατα προχωρήσατε στις τροποποιήσεις των συμβάσεων τους, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αναγνωρίζοντας και καθιερώνοντας την ανωτέρα βία, αναγνωρίζοντας δηλ. προνομιακά τα αποτελέσματα της κρίσης μόνο για τους μεγαλοεργολάβους.
Για ποιες 15000 θέσεις εργασίας μιλάτε κ. Υπουργέ; με ποια ημερομίσθια και για πόσο;
Δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες για τον έλεγχο των Συμβάσεων Παραχώρησης, των συμφωνιών αποζημίωσης παρελθόντος των κατασκευαστών, για την άρση των σκανδαλωδών σε βάρος του Δημοσίου ρυθμίσεων, και τη διασφάλιση της θέσης του Δημοσίου.
Σήμερα έχετε το θράσος να προκηρύσσετε παρόμοιες συμβάσεις για αεροδρόμια, λιμάνια, την Εγνατία Οδό κ.α.

Και βεβαίως, επειδή για εμάς,

Τα διόδια αποτελούν "τέλος χρήσης", που πρέπει να καταβάλλει ο χρήστης μίας υφιστάμενης υποδομής που του παρέχεται, και όχι όπως σήμερα που πληρώνονται διόδια προκαταβολικά για δρόμους που ίσως ολοκληρωθούν.

θα προωθήσουμε την εγκατάσταση ηλεκτρονικών, αναλογικών διοδίων, θα μειώσουμε το ληστρικό αντίτιμο, θα απαλλάξουμε κοινωνικές κατηγορίες και τοπικούς χρήστες, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, θα καταργήσουμε τις ρυθμίσεις με τις οποίες διώκονται οι πολίτες που αντιστάθηκαν.

Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε :
Στην Εξυγίανση όλου του φάσματος παραγωγής των έργων υποδομής,
στη θεσμοθέτηση αποτελεσματικού, σύγχρονου ενιαίου νομικού πλαισίου, που θα ελαχιστοποιεί τις δυνατότητες διαφθοράς.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη σχετικές έρευνες των αρμόδιων αρχών, τις οποίες ενθαρρύνουμε σε κάθε περίπτωση.
Σε ένα ιεραρχημένο σχέδιο συντήρησης, βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφισταμένων υποδομών, ώστε να μην απαξιωθεί περαιτέρω το επενδεδυμένο στις υποδομές κοινωνικό κεφάλαιο, (βλέπε σιδηρόδρομο).

Κ.κ

Δεσμευόμαστε για άμεση ακύρωση όλων των σε εξέλιξη διαγωνισμών παραχωρήσεων, (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, αεροδρόμια, Εγνατία, Λιμάνια, εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ) ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Και για την ήδη παραχωρημένη περιουσία του δημοσίου, θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Ως παράδειγμα των παράλογων ιδιωτικοποιήσεών σας θα αναφέρω τα περιφερειακά αεροδρόμια και την ΥΠΑ.
Αλήθεια πόσο θα επιβαρύνει άμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό η πώληση τους;
Διακυβεύοντας μάλιστα την ασφάλεια των πτήσεων και την εθνική κυριαρχία.
Αυτό το ξεπούλημα με τέτοιους κινδύνους τόλμησε ο κος Υπουργός εχθές να χαρακτηρίσει επενδύσεις;

Θα διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ενιαίας ΥΠΑ
Τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών μεταφορών.
Θα προβούμε σε έλεγχο και καταγγελία της μονοπωλιακής σύμβασης του δημοσίου με τον ΟΑΣΘ και διαψεύδουμε τον Υφυπουργό που προχθές μίλησε για ελάφρυνση των Θεσσαλονικέων ενώ επιβαρύνονται με 150 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι τα κέρδη των μετόχων.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, η δωρεάν μετακίνηση των μακροχρόνια ανέργων και των κάτω από το όριο της φτώχειας

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα είναι Κράτος και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιτρέψουμε να την κάνετε περιοχή και τις εθνικές υποδομές «real estate» προς άγραν των διαπλεκόμενων αεριτζήδων. Το πάρτι ΤΕΛΟΣ!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 13:33