Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 10:21

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

41 χρόνια μετά, η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα παραμένει ζωντανό παράδειγμα τόλμης

και αγωνιστικότητας, που κρατάει στη μνήμη τους αγώνες του χτες και εμπνέει τους αγώνες του σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Το πολυτεχνείο έχει καταχωρηθεί στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της παγκόσμιας, ως κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην τυραννία και την υποτέλεια.
Είναι η απάντηση σε όσους τολμούν να πληγώνουν τη Δημοκρατία, να υποτάσσονται στα ξένα συμφέροντα και να οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.

Σήμερα, που οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια, που το αγαθό της παιδείας θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας των τραπεζιτών και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών βρίσκονται στο στόχαστρο επίδοξων καταπατητών, το αίτημα για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Σήμερα, που η άγρια καταστολή είναι η κυβερνητική απάντηση στη διεκδίκηση της μόρφωσης, της ζωής και της αξιοπρέπειας της νεολαίας μας, που ο αυταρχισμός και η επίδειξη πυγμής επιδιώκουν να φιμώσουν το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας, αρνούμενοι οποιοδήποτε διάλογο, και που πληθαίνουν οι νοσταλγοί των σκοτεινών εποχών του χτες, που θέλουν να τελειώνουν με τη μεταπολίτευση, εμείς απαντάμε ότι η μόνη διέξοδος που έχει ο λαός είναι η οργανωμένη συλλογική δράση για την ανατροπή της υποταγμένης συγκυβέρνησης, που προσπαθεί να επιβάλει κοινωνικό μεσαίωνα.

Απαντάμε ότι ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 10:23