Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:38

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, (ΟΦΑΕ) κατόπιν αιτήματός τους, είχαν στο κοινοβούλιο οι

βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Θανάσης Πετράκος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Μιχάλης Κριτσωτάκης, με αφορμή το «νομοσχέδιο-σκούπα» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα "Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων", που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
Οι εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια πλήττονται από την διεθνή και εγχώρια κρίση, που απειλεί την επιβίωση του μεγαλύτερου μέρους τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων οικονομικών και εργασιακώνπου επιδεινώνουν την κατάστασή τους και τελικά ζημιώνουν την οικονομία της χώρας.
Ιδιαίτερα υπογράμμισαν την «παράνομη μεταφορά», που έχει εξελιχθεί, όπως είπαν, σε μάστιγα και πρόσθεσαν το διαρκές λάθος της κυβέρνησης να αναθέτει πρώτα στις Νομαρχίες και τις Περιφέρεις και τώρα στους Δήμους δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου, αντί κάτι τέτοιο να είναι υπό την επίβλεψη μιας κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείουμε εξειδικευμένα κινητά κλιμάκια ελέγχου στα καίρια σημεία του οδικού δικτύου όλης της χώρας.
Μεταξύ άλλων σημείωσαν επίσης την ανάγκη ουσιαστικού ελέγχου όλων των φορτηγών μεταφορών. Την επιβολή προστίμων όχι με την καθαρά εισπρακτική λογική, αλλά με γνώμονα την ασφάλεια και τη νομιμότητα.
Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι θα λάβουν υπόψη τα αιτήματα και τις θέσεις της Ομοσπονδίας και συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης των ασφαλιστικών τους θεμάτων και την ουσιαστική ανάγκη της διασφάλισης της ασφάλειας της μεταφοράς τόσο των προϊόντων όσο και της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.
Ακόμη ανέφεραν πως οι μεταφορές αποτελούν σημαντικό τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και απαιτείται η ενίσχυση του μεταφορικού έργου των μέσων σταθερής τροχιάς. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσαν, πρέπει να δοθεί και στις οδικές μεταφορές ανάλογη προώθηση καθότι το έργο τους είναι εξίσου σημαντικό. Τέλος υπογράμμισαν την ανάγκη πολιτικής βούλησης για τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων που θα διασφαλίζουν τα δημόσια έσοδα και την ασφάλεια των μεταφορών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:41