Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 18:11

Κουκουλόπουλος: «Προτεραιότητα του Υπουργείου η στήριξη των ομαδικών και συλλογικών δράσεων στην παραγωγική διαδικασία»

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε στους εκπροσώπους των παραγωγών ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

είναι η στήριξη και υποβοήθηση των ομαδικών και συλλογικών δράσεων στην παραγωγική διαδικασία τόσο για τη μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για τη διευκόλυνση των εξαγωγών».
Επίσης, αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της γεωργίας που προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), όπου, όπως τόνισε, «μέσα από την κατανομή των πόρων και ειδικά του α' Πυλώνα της νέας ΚΑΠ το Υπουργείο στηρίζει τις διαρθρωτικές δράσεις, μεταξύ των οποίων πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση της ηλικιακής πυραμίδας του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής γεωργίας, αλλά και η ορθολογική χρήση και αξιοποίηση του νερού».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους πτηνοτρόφους, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελληνοποιήσεις αβγών και πουλερικών, καθώς και τα προβλήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τους πτηνοτρόφους της περιοχής ότι σύντομα το ΥπΑΑΤ θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο θα επεκταθεί και στον κλάδο της παραγωγής αβγών, προκειμένου, όπως είπε, να μπει φραγμός στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 18:13