Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 09:26

Ο πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς, επιστήθιος φίλος του Κ. Σημίτη, επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά,

ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτιά του.

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει ακτινοβολία στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις («πληρώνουμε τη χρόνια παθογένεια του ελληνικού κράτους», «είμαστε στην αυγή μιας αντισυστημικής εξέλιξης» είναι οι χαρακτηριστικοί τίτλοι μερικών από τις συνεντεύξεις που έδωσε τη χρονιά που πέρασε), ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει ακτινοβολία στο ψηφοδέλτιο -«βιτρίνα» κάθε κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω.

Χάρη στη σημαντική διαδρομή που έχει διανύσει, εδώ και στο Παρίσι, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει γύρο θετικών συζητήσεων με αφορμή την υποψηφιότητά του. Ήταν, επιπλέον, εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση στο «Ακροπόλ» τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τόο ο ίδιος οσο και η συζυγός του πανεπιστημιακός Φωτεινή Τσαλίκογλου διατηρούν μακροχρόνια στενή φιλιά με τον πρώην πρωθυπουργό Κωσταντίνο Σημίτη. 

Ποιος είναι ο Κ. Τσουκαλάς

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.

Από το 1968 και ως το 1985 δίδαξε Κοινωνιολογία στη γαλλική πρωτεύουσα, και αμέσως μετά το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Πρίνστον, Nέας Υόρκης, της Πόλης του Μεξικού, καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Κορυφής του Ο.Η.Ε. για την Κοινωνική Ανάπτυξη (1994-1996) και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων φυσικά.

πηγη:με πληροφορίες απο the toc

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 09:33