Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 18:37

Το πρόγραμμα του Σύριζα κοστίζει 27,2 δις! άρθρο του Μ.Παπαδόπουλου υφ.ΥΠΟΜΕΔΙ & Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,

ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το - κατά την άποψη του - φιλόδοξο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα, αμιγούς παροχολογίας - χωρίς καμία αναπτυξιακή διάσταση και χωρίς καμία προοπτική για τη Χώρα. Ως άλλος «λεφτά υπάρχουν» εξήγγειλε μια σειρά παροχών χωρίς να μπορεί να τις δικαιολογήσει και να τις τεκμηριώσει.

Μερικές ημέρες αργότερα, ειδικό επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προσπάθησε να κοστολογήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έδωσε στη δημοσιότητα μια πολυσέλιδη αναλυτική έκθεση. Σύμφωνα με την επίσημη αυτή έκθεση, το σύνολο των μέτρων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κοστολογείται στα 17,2 δις ευρώ, ενώ, προβλέπει, διαγραφές ιδιωτικών χρεών επιπλέον 10 δις ευρώ, ήτοι, συνολικά 27,2 δις έναντι 11,3 δις που ήταν η πρόχειρη κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το «φαραωνικό» αυτό σχέδιο - αν εφαρμοστεί - θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κατ΄ επέκταση στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η ενδεχόμενη υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα δημιουργήσει: έλλειμμα 15 % του ΑΕΠ (έναντι πλεονάσματος 1,5% που υφίσταται αυτή τη στιγμή), απότομη αύξηση της ανεργίας, απότομη φυγή κεφαλαίων από τη Χώρα προς το εξωτερικό, αύξηση του κόστους δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, κίνδυνο μη βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ, δεν πρέπει να λησμονούμε πως για να εφαρμοστεί, χρειάζεται επιπλέον 14 δις ευρώ φορολογικά έσοδα - κάτι που αναλογεί σε €2.700 κατ΄ έτος ανά οικονομικά ενεργό πολίτη.

Απ' όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος, καθώς, θέλει να μας επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση της ασυδοσίας του εξωτερικού δανεισμού για κατανάλωση. Μετά από 6 χρόνια βαθιάς κρίσης της Πατρίδας μας, δεν φαίνεται να κατανοεί τα πραγματικά αίτια αυτής της κρίσης και θέλει να επαναλάβουμε τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση. Ακόμη και ο υποψήφιος βουλευτής και κορυφαίος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσας, παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον «αέρα» και ότι φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι η χρηματοδότηση του είναι προβληματική.

Την ίδια ώρα, κατά την παρουσίαση του ίδιου προγράμματος στο Λονδίνο από τους υπεύθυνους οικονομικού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Joerg Sponer, κορυφαίος οικονομολόγος του fund Capital, ανέφερε το εξής: «Θέλετε να μάθετε τι είναι χειρότερο από το πρόγραμμα των κομμουνιστών; Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!».

Τελικώς, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνει προβλήματα, δημιουργεί νέα. Οδηγεί στην απώλεια της αξιοπιστίας και της σταθερότητας, επιδεινώνοντας παράλληλα τις προοπτικές της Χώρας. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε ένα πλήρως κοστολογημένο εθνικό πρόγραμμα που λύνει τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στοχεύει καθαρά στην αύξηση της παραγωγικότητας, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Δείχνοντας έτσι, πως η μεγάλη Πατριωτική και φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι πάνω απ΄ όλα παράταξη μια Ρεαλισμού, μια παράταξη Λογικής και μια παράταξη Σταθερότητας. Είναι η Παράταξη που πάντα έσωζε τη Χώρα στα δύσκολα, και αυτό θα κάνει και τώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 18:44