Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 10:25

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α -ΜΑΡΣ :ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το κεφάλαιο επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους μικρομεσαίους αγρότες

με συνέπεια να οδηγηθεί μεγάλο τους κομμάτι στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Μετά τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ήρθε και η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν πλέον, με γοργό ρυθμό, στην εξαθλίωση.
Μαζί με όλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ζήτησε από τους αγροτοκτηνοτρόφους να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους στο όνομα του ότι θα είναι η έδρα της επιχείρησης για να γίνεται έλεγχος, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι κάθε είδους εισπράκτορες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα σε ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα με αποφασιστικούς και όχι συμβολικούς αγώνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές πιο αποφασιστικά και μαχητικά στη ίδια ρότα ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που θεωρεί νομοτέλεια τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Σε αυτές τις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδίωξε την ενότητα όλων των δυνάμεων που δίνουν τη μάχη να έρθουν σε ρήξη με την Ε.Ε σήμερα, και στηρίζει τον συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.

-ΟΧΙ στον νέο φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός των μικροαγροτών – Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
-Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
-ΟΧΙ στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.
-Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ.
-Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους αγρότες.
-Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή
-Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – Αύξηση της αγροτικής σύνταξης. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
-Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία
-Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ. ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

 

Πριν προλάβουν οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να αντιληφθούν πόσο θα κληθούν να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ, ήρθε και το τσεκούρωμα της εξισωτικής αποζημίωσης. Μέσα σε δύο χρόνια το ποσό που δίνεται στους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μειώθηκε δραματικά. Πρόκειται για τους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται στα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας. Δεν φτάνει η μείωση του ποσού, τα λεφτά που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων είναι ελάχιστα. Αιτία είναι η δραστική μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων που αυθαίρετα αποφάσισε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση.

 

Στην υπόθεση της εξισωτικής αποζημίωσης αποκαλύφθηκε τι πρόκειται να συμβεί με την ενιαία ενίσχυση από φέτος και ως το 2020. Μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν θα υποστούν όλοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας. Το 80% των κτηνοτρόφων είναι απλήρωτοι.

 

 Το τσεκούρωμα της εξισωτικής δείχνει το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ουσιαστική καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών, για να περάσει η αγροτική γη στα χέρια των τραπεζών και των αγροδιατροφικών ομίλων. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πρωτογενή τομέα που εξειδικεύεται με την νέα ΚΑΠ. Το στόχο αυτό υπηρετούν με περίσσιο ζήλο Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, ΠΟΤΑΜΙ και Χρυσή Αυγή αλλά και  ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί με πιο φιλολαϊκό τρόπο η νέα ΚΑΠ.

 

 

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα αιτήματα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων και παλεύει μαζί τους:

 

  1. για επαναφορά των βοσκήσιμων εκτάσεων στο προηγούμενο καθεστώς και άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
  2. ενάντια στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία, κατοικία, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου κ.ά.).
  3. για κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
  4. για χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.).
  5. για επαναφορά όλων των ιδιωτικοποιημένων κρατικοσυνεταιριστικών  βιομηχανιών στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς αποζημίωση και πλήρη έλεγχο σε ότι έχει γίνει από τη μέρα που τις πήραν οι ιδιώτες.
  6. για άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).

 

 

 

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και καλεί σε  κοινή δράση όσων καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε. Σε αυτό το δρόμο ανατροπής των σχεδιασμών  κυβέρνησης-Ε.Ε.-αγροδιατροφικού κεφαλαίου προχωρήσαμε στη πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση και ζητάμε την ολόπλευρη στήριξή της στις επερχόμενες εκλογές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 10:33