Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 10:27

Απάντηση Κουκουλόπουλου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: ''Η λογική υπό διωγμό.. αφού στην Κοζάνη άνοιξε… νομισματοκοπείο!

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης (20-1-2015) είναι κυριολεκτικά ανάξια σχολιασμού και απάντησης.

Αξίζει, όμως, η παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων σχετικά με την κτηνοτροφία στον τόπο μας για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Από την 1-1-2015 σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι βοσκότοποι κατανέμονται ανά περιφερειακή ενότητα και η Π.Ε. Κοζάνης έχει υπερδιπλάσιες εκτάσεις βοσκοτόπων με βάση το ζωικό της κεφάλαιο. Το πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε στη Βουλή των Ελλήνων.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κτηνοτροφία στον τόπο μας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και αυτό είναι το ζητούμενο.
Οι κτηνοτρόφοι μας καλούνται να αξιοποιήσουν:
- Τον κτηνίατρο εκτροφής
- Τις αυξημένες ενισχύσεις γενικότερα στην κτηνοτροφία και ειδικότερα αυτή των ψυχανθών στη νέα Κ.Α.Π.
- Το γεγονός ότι η εξισωτική αποζημίωση τεκμηριώνεται από την 1-1-2015 με το κριτήριο των φυσικών περιορισμών που ο τόπος μας καλύπτει και πληροί στο σύνολο του.
- Το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ που μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα βάζοντας φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κρεάτων.
- Την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών στη νέα Κ.Α.Π. και το θεσμικό πλαίσιο που για πρώτη φορά υπάρχει εδώ και ένα μήνα.
- Τη διαφάνεια και το ξεκαθάρισμα του τοπίου από δήθεν «παραγωγούς», όπου νευραλγικό ρόλο παίζουν από 1-1-2015 οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι (κι αυτό δεν το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων).

Σχετικά, τέλος, με τις ενισχύσεις όλοι οι αγρότες ξέρουν ότι δόθηκαν ακέραιες και παραδίδονται την Κυριακή στην κρίση τους ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ.
Ειδικά για την εξισωτική αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Κοζάνης έλαβαν 3,4 εκατ. ευρώ το 2013 (Ε.Α. 2012) και από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα 5,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων.
Ίσως για το ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι πληρωμές να είναι μικρές αφού εδώ στην Κοζάνη άνοιξε... νομισματοκοπείο!
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπό διωγμό δεν είναι η κτηνοτροφία, αλλά η κοινή λογική που για το ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστη λέξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 10:36