Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 16:51

Με πολιτικό όρκο νέος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,

ώστε να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ορκιστεί - με πολιτικό όρκο - νέος πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου

Στη συνομιλία του με τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία, με δεδομένη τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του η πλειοψηφία των βουλευτών να αυξηθεί πάνω από 162 (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), προφανώς αναφερόμενος σε στήριξη από το Ποτάμι. «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω», απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους», είπε. Νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τον αρχιεπίσκοπο για να του εκφράσει τον αμέριστο σεβασμό του και να τον ενημερώσει πως ο όρκος τόσο του ίδιους όσο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολιτικός.

πηγη:tvxs.gr

Η ορκωμοσία Τσίπρα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 16:56