Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:08

Ελήφθη το αίτημα για 6μηνη παράταση από τον Νταισελμπλουμ

Υπεβλήθη πριν απο λίγο το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Οπως επιβεβαιώνεται απο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητά προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλουμ, την εξάμηνη επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (όπως είναι το επίσημο όνομα της δανειακής σύμβασης του ΕFSF) απεστάλη το πρωί της Πέμπτης. Με μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση.

Το Euroworking Group θα συνεδριάσει για να κρίνει μαζί με τον κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ αν το ελληνικό αίτημα για παράταση είναι αρχικώς αποδεκτό. Αν ναι, τότε θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup τις επόμενες μέρες –μπορεί και αύριο, ακόμη και με τηλεδιάσκεψη– που θα δώσει το τελικό «πράσινο φως» για την παράταση.

Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων βάσει της σημερινής πρότασης. Οπως σημειώνουν, έχουν υπάρξει αρκετές διαβουλεύσεις, τόσο με τις Βρυξέλλες όσο και με άλλα κράτη-μέλη και αναφέρουν ότι στη μεσημεριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα έχουμε μία πρώτη εικόνα του κλίματος.

πηγή :ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:12