Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 23:36

ΜΕΓΑΡΟ Μαξίμου: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα

«Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα. Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή», αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

 

«Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται, ούτε συνεχίζει με Μνημόνια», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, υπογραμμίζοντας ότι «τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία».

Σχετικά με τη συμφωνία αναφέρουν ότι «απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ) καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα».

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη Δευτέρα δική της δέσμη μεταρρυθμίσεων για το επόμενο ενδιάμεσο στάδιο, προτάσσοντας αυτές που αποτελούν κοινό έδαφος. Δηλαδή την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει το κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού», τονίζουν.

Σχετικά με το κλίμα εκβιασμών και κινδυνολογίας που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν πως έπεσαν στο κενό. «Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων».

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης για λήξη της παράτασης του προγράμματος την 28η Φεβρουαρίου, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης ανετράπη». «Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη», καταλήγουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 23:39