Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 14:26

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την πλειοψηφία των Σωματείων της υπέγραψαν την Νέα 3ετή Ε.Σ.Σ.Ε

Συναδέλφοισες –οι,

 

Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών με την διοίκηση, με μπροστάρη την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και την πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων Σωματείων μελών της, υπογράψαμε την νέα Ε.Σ.Σ.Ε που έχει τριετή διάρκεια.
Μια Συλλογική Σύμβαση που έχει θετικό πρόσημο.
Τι περιέχει η νέα Σύμβαση
- Την διασφάλιση των εργασιακών μας θέσεων.
- Την διασφάλιση των σημερινών μας αποδοχών.
- Καμία οικονομική μείωση ούτε στα ειδικά επιδόματα, ούτε πάγωμα ή κατάργηση κλιμακίων.
- Καμία βλαπτική αλλαγή στον Κ.Κ.Π /ΔΕΗ.
- Άρση κάποιων αδικιών.
- Ενίσχυση των εργαζομένων με κοινωνικές παροχές.

Επιπροσθέτως, δίνει πιστεύουμε (κάτι που επιτακτικά θέταμε στην διαπραγμάτευση ως Σωματείο) λύση στο πρόβλημα που είχανε πολλοί συνάδελφοι με την μακροχρόνια εργασιακή τους απουσία, είτε από εργατικό ατύχημα, είτε από κάποια σοβαρή ασθένεια.
Επεκτείνετε η νέα σύμβαση και στους αποσπασμένους συναδέλφους μας με τις παροχές σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δάνεια, κατασκηνώσεις κ.α.
Παρέχει σε όλο το προσωπικό και για όλη την διάρκεια της σύμβασης με την (φυσική παρουσία) του κάθε εργαζόμενου, το ποσό των 6 ευρώ ως κοινωνικό μισθό .
Παρακρατεί όμως, από τον κάθε συνάδελφο για όλη την διάρκεια της Ε.Σ.Σ.Ε, το ποσό των 2 ευρώ μηνιαίως, για την αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Συναδέλφοισες –οι,
Το Σωματείο μας, για αυτή την νέα Ε.Σ.Σ.Ε είχε και έχει κάποιες ενστάσεις, τις οποίες και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις έθεσε, αλλά και τις κατέθεσε εγγράφως.
Επίσης, υπέγραψε την νέα Ε.Σ.Σ.Ε με επιφύλαξη σε δύο συγκεκριμένα άρθρα
Στις Λοιπές Ρυθμίσεις, που καταργείτε το εδάφιο 1.3, της παραγράφου 1 της με αριθ. Απόφασης 134 εμείς προτείνουμε, πρώτιστα η απόκλιση του 65% του μέσου μηνιαίου ατομικού μισθού, να καλύπτεται από τον εξορθολογισμό των μεταβλητών.
Και η δεύτερη επιφύλαξή μας έχει να κάνει, με την τελευταία παράγραφο του άρθρου 3 των Λοιπών Ρυθμίσεων σε ότι αφορά, τις συνδικαλιστικές άδειες και την αναδρομική καταβολή των προσαυξήσεων βάρδιας από την 07.06.2012 ΕΣΣΕ.
Επίσης ζητάμε, για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων σε σχέση με την δημιουργία των παλαιότερων οφειλών της ΓΕΝΟΠ, η συγκρότηση διασωματειακής επιτροπής, που θα ελέγξει την σκοπιμότητα και την ορθή διαχείριση των δαπανών της.

Συναδέλφοισες –οι,

Με αίσθημα ευθύνης υπογράψαμε την νέα Ε.Σ.Σ.Ε κάνοντας το καθήκον μας για το καλύτερο.
Ποτέ δεν υπονομεύσαμε την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και πάντα συμβάλαμε θετικά για την ύπαρξή της
Άλλοι έως χθες, την ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝΕ!
Το γνωρίζετε καλά ποιοι ήταν αυτοί και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσαν.
Σας καλούμε όλους, να αναλάβετε επιτέλους και εσείς τις ευθύνες σας και να επιλέξετε αυτούς που πραγματικά πιστεύετε, αυτούς που πάντα λένε την αλήθεια.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 14:31