Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:14

Επίσκεψη του πρώην προέδρου SPD, Kurt Beck στο Δίκτυο

Τα γραφεία του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη επισκέφθηκε χθες Πέμπτη,

ο πρώην Πρόεδρος του SPD και Πρόεδρος του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich - Ebert, Kurt Beck, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του Ιδρύματος και συναντήθηκε επί μακρόν με την Πρόεδρο, Άννα Διαμαντοπούλου και στελέχη του Δικτύου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, το πολιτικό σύστημα, την ΕΕ και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, που επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα, ενώ υπογράμμισε τη δυσκολία συνεννόησης ΕΕ και Ελληνικής Κυβέρνησης ως προς το περιεχόμενο των αλλαγών σε τομείς, όπως η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη και η Οικονομία. Διατύπωσε, επίσης, το φόβο, ότι η άνοδος του δείκτη της ανεργίας θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Ως προς το πολιτικό σύστημα, η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ επανέλαβε στην αντιπροσωπεία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, την πάγια θέση της ότι χρειάζεται ένα "Συνέδριο Bad Godesberg" (το συνέδριο έγινε το 1959 και θεωρείται το αντίστοιχο του Συνεδρίου του Επινέ για την εξέλιξη της Σοσιαλδημοκρατίας) στην Ελλάδα, όπου ένας νέος φορέας θα συνενώσει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θέσεων και αρχών τις σκόρπιες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που τώρα διαχέονται σε διάφορα κόμματα που από μόνα τους είναι αδύναμα.

Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα στο πλαίσιο των κοινών δράσεων και των κοινών πρωτοβουλιών σε ζητήματα, όπως το χτίσιμο των πολιτικών συναινέσεων και το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:18