Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 23:01

Γ. Κασαπίδης προς νέους ενδιαφερόμενους γεωργούς: παραγωγή και αποκέντρωση αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος της πατρίδας μας

Την αναγκαιότητα αύξησης της παραγωγικότητας στη χώρα επεσήμανε σε ομιλία του,

σε νέους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ο βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.
Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στην Κερασιά Κοζάνης το Τ.Σ. Κερασιάς δια του προέδρου του κ. Αντώνη Τότσκα και ο Αναγκαστικός Αγροτικός Σύλλογος Κερασιάς δια του προέδρου του κ. Πασχάλη Καρακούλα, ο βουλευτής κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στο τεράστιο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας σε αγροτικά προϊόντα με την τεράστια οικονομική αιμορραγία για τη χώρα που ξεπερνά κάθε χρόνο τα 6 δις ευρώ για την εισαγωγή προϊόντων διατροφής και τόνισε τη διαχρονική έλλειψη εθνικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα στην πατρίδα μας.
Παράλληλα επεσήμανε το ρόλο που μπορούν να αναλάβουν οι τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση του καταστροφικού αυτού φαινομένου, δηλαδή των αθρόων εισαγωγών τεραστίων ποσοτήτων αγροδιατροφικών προϊόντων, μέσω της αύξησης της εγχώριας παραγωγής και της αποκέντρωσης.
Όπως τόνισε ο ρόλος του καθενός πολίτη μέσα από πρωτοβουλίες του προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και συλλογικές δράσεις μαζί μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τη χώρα.
Έτσι ζήτησε από τους νέους του ακροατηρίου να τολμήσουν και μάλιστα γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.
Μ΄ αυτόν τον τρόπο και με ένα εθνικό σχέδιο για την αγροτική παραγωγή και την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, μπορούμε επεσήμανε χαρακτηριστικά, μέσα σε μια 6ετία να ανακτήσουμε έως και 90% αυτάρκεια τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, εξοικονομώντας κάθε χρόνο περισσότερα από 5 δις ευρώ που δαπανώνται για εισαγωγές, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 400.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας ιδίως στην Ελληνική ύπαιθρο.
Ο κ. Κασαπίδης αναφερόμενος στις καλλιέργειες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών υπογράμμισε την πρωτοπορία του Νομού Κοζάνης σε παραγωγή τελικών προϊόντων σε πανελλήνιο επίπεδο.
Η διαρκώς αυξανόμενη αυτή παραγωγή συνοδεύεται από διαρκώς μεγαλύτερη ζήτηση των προϊόντων αυτών, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η σίγουρη απορρόφηση της σοδειάς των παραγωγών του Νομού.
Ιδίως με την παρουσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοϊου Κοζάνης, η απορρόφηση της παραγωγής των καλλιεργειών που ήδη αναπτύσσονται δυναμικά (ρόδο, λεβάντα, μέντα, ρίγανη, τσάι του βουνού, χαμομήλι κ.α.) είναι σίγουρη εξασφαλίζοντας παράλληλα κι ένα ικανοποιητικό συμπληρωματικό εισόδημα για τον παραγωγό.
Ο βουλευτής του Νομού μάλιστα παρουσίασε ένα μοντέλο 4 και 5 καλλιεργειών διαφορετικών ευγενών φυτών όπως αλλιώς λέγονται τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, σε συνολική έκταση 28 στρεμμάτων, που μπορεί να εξασφαλίσει για μια κλασσική 4μελή οικογένεια στην Π.Ε. Κοζάνης από 7.500 έως 8.500 ευρώ καθαρό οικογενειακό εισόδημα, με λιγότερο από 4 μήνες εργασία.
Ο κ. Κασαπίδης θα συνεχίσει σε εβδομαδιαία κλίμακα της ενημερωτικές αυτές ημερίδες, παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Κοζάνης με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την αποκέντρωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 23:05