Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 08:34

Ποιοι δικαιούνται επίδομα σίτισης, ενοικίου και ρεύματος- Απο 20 Απριλίου έως 20 Μαϊου οι αιτήσεις

ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών

και δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.
Για την υπαγωγή κάποιου στο πρόγραμμα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
1. Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
2. Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
3. Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
4. Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
5. Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
6. Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ.
Η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου και όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
«Ισχύει πάντοτε η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων», επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πιέσεις των δανειστών για μείωση συντάξεων και ομαδικές απολύσεις, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, καθώς για πρώτη φορά είναι πραγματική.
Προσέθεσε, ωστόσο, ότι «οι απόψεις που εκφράζονται στην άλλη πλευρά δεν είναι ενιαίες» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τελικά θα επικρατήσουν οι πιο ώριμες σκέψεις και θα επιτευχθεί ένας έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός ο οποίος θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τον λαό και την πατρίδα μας».
Αναφερόμενος στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτερου μισθού, ανέφερε ότι η επιδιώκουμε να είμαστε συνεπείς με την εντολή που λάβαμε, και να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση για την παροχή 500 εκατ. ευρώ σε εξοπλιστικό πρόγραμμα και μόνο 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τα επιχειρήματα αυτά «αποπροσανατολιστικά και φθηνού συνδικαλιστικού τύπου διλήμματα»
«Θα μπορούσαμε, υποθετικά, να μειώσουμε τις πτήσεις αναχαίτισης στων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εθνικό εναέριο χώρο κατά 50%. Αλλά αυτό, δεν αποτελεί λύση» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
«Προχωρήσαμε στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και επιλέξαμε ταυτόχρονα τη λύση που εξοικονομούσε δαπάνες έναντι άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα ήταν ακριβότερα, ενώ ταυτόχρονα λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, απέκλεισε την αύξηση του ΦΠΑ σε μεγάλους τομείς, όπως ο κλάδος του φαρμάκου, αλλά άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης σε μικρότερους τομείς, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

ΠΗΓΗ:Εθνος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 08:42