Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 14:16

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΒ

altΥπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε έμμεσα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι προτεραιότητά πρέπει να είναι το τέλος του υπερτροφικού κράτους, η εξυγίανση των «άρρωστων» ΔΕΚΟ και η κατάργηση άχρηστων Οργανισμών και θέσεων του Δημοσίου.
Ο κ. Δασκαλόπουλος εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος να πειστούν οι δανειστές και οι εταίροι ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων είναι η να εφαρμοστούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και όσα προβλέπει το Μνημόνιο.

«Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, ωστόσο έχει απολέσει ήδη 160 χιλιάδες υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο. Και για αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο κροκοδείλια δάκρυα» κατέληξε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται αναδιάταξη του Μνημονίου: «Κοιτάμε την πτώχευση στα μάτια, είμαστε σε οριακή καμπή της επιχείρησης διάσωσης του τόπου».

Τις θέσεις αυτές, μαζί με αναλυτικό υπόμνημα για την αναδιάταξη του Μνημονίου, θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, σε συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον Επίτροπο Όλι Ρεν, ενώ την Πέμπτη θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με μέλη της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Αναφορικά με τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους είπε ότι μέχρι να αποκτήσουμε ένα στοιχειώδες κεφάλαιο αξιοπιστίας, υλοποιώντας με συνέπεια αυτά που έχουμε δεσμευθεί να εφαρμόσουμε, κάθε τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη.

Τάχθηκε, τέλος, κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας, λέγοντας ότι δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα, τόνισε, ωστόσο, ότι ευθύνη του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της στιγμής και να πράξει ότι απαιτείται για να απαλλαγούμε από το φάσμα της χρεοκοπίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 14:26