Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 00:53

Με προεδρεύοντα τον Αλ. Μητρόπουλο συνεχίζεται η ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η συζήτηση στη Βουλή πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την διεξαγωγή ή μη του δημοψηφίσματος.

Είχε προηγηθεί η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup μετά το τέλος του οποίου ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη. Μάλιστα υπήρξε και δεύτερο «μέρος» της συνεδρίασης χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το πέρας του οποίου εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν όπου αναφέρεται ότι «η λήξη του οικονομικού διακανονισμού του ΕΤΧΣ με την Ελλάδα, χωρίς την προοπτική μιας συμφωνίας στη συνέχεια, θα απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Αναψαν τα αίματα κατά την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στη Βουλή, όταν βουλευτές του κόμματος διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορα της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνστνατοπούλου. Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι τον Κανονισμό, αντέδρασαν έντονο στην άνοδο της κ. Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία της. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για ένα δεκάλεπτο, έπειτα από τη σχετική «πυροσβεστική» παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
 
Μέσα σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να γίνει δεκτή ή να απορριφθεί η πρόταση των θεσμών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Πηγή: www.kathimerinh.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 00:59