Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 23:28

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού 'Ζήτησα παράταση του προγράμματος'- Το ΦΕΚ με την ερώτηση του δημοψηφίσματος

Δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Ειδικότερα στο ΦΕΚ (62/28-06-2015, Τεύχος Α΄) και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, που υπογράφει η πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι:

«το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό είναι το ακόλουθο: “Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους:

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and beyond”(Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο “Preliminary Dept Sustainability Analysis”(προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ. Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: Εγκρίνεται/ΝΑΙ”.

Επιπλέον, ορίζεται ως προθεσμία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος προκήρυξης του δημοψηφίσματος το πέρας της 28ης Ιουνίου 2015».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έστειλε εκ νέου το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι αναμένει την αντίδρασή τους. «Είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup και που θα δώσει την δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ρευστότητα», πρόσθεσε.

Ο κ.Τσίπρας διεαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, όπως και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

«Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους», τόνισε.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο γίνεται ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στπ Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πατήστε συνημμένο αρχείο για να δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ
Πηγή: www.iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 23:44