Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 19:37

Στ. Θεοδωράκης απο το Βελβεντό: ''Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να κυνηγάει την ουρά του και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας'' (βιντεο)

«Νομίζω ότι απαιτείται από το ΣΥΡΙΖΑ και από τον Πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον

ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «Plan B». Εάν ο κ. Τσίπρας σήμερα λέει ότι αυτό το «Plan Β» ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν το είπε δημόσια στον ελληνικό λαό;», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βελβεντό της Κοζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και τα στελέχη του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ. Σε ό,τι αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν την δική τους δουλειά και δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Εμείς προς το παρόν θέλουμε πολιτικές εξηγήσεις για το τι συνέβη αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες».

Ερωτώμενος για την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Θυμάστε τις ηρωικές κουβέντες γι’ αυτούς που δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Αθήνα και γι’ αυτούς που δεν θα συζητήσουν ποτέ με τους υπουργούς και δεν θα περάσουν την πόρτα των υπουργείων. Παρ’ όλα αυτά, δεν προέχει αυτήν τη στιγμή να βγάλουμε συμπεράσματα για όσα λέγονταν προεκλογικά. Υπάρχουν τεράστια και άλυτα ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάψει να κυνηγάει την ουρά του και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας».

Αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας σήμερα, απαντώντας στη Βουλή στην ερώτηση της κυρίας Γεννηματά, παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι με δική του εντολή έγινε το plan b. Ένα σχόλιο γι’ αυτό;

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά ότι όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα plan b, που επεξεργάζονται το πλάνο της δραχμής, βγήκαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν να μιλάνε για συκοφαντίες. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μίλησαν και για παρέμβαση του εισαγγελέα.

Νομίζω ότι απαιτείται από το ΣΥΡΙΖΑ και από τον Πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει plan b. Και να σας πω κάτι. Εάν ο κ. Τσίπρας σήμερα λέει ότι αυτό το «Plan Β» ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν το είπε δημόσια στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν είπε δηλαδή στον ελληνικό λαό δημόσια ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο στην περίπτωση που θα στριμωχτούμε;
Έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι έξι μήνες τώρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έστηναν σενάρια παρακρατικού τύπου για την δραχμή. Δεν το κρύβουν. Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς το λένε δημοσίως. Πώς θα μπαίναμε στο Νομισματοκοπείο, θα παίρναμε τον έλεγχο των θυρίδων των πολιτών. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, οφείλουν να απολογηθούν. Γιατί έξι μήνες παρίσταναν ότι έδιναν ένα αγώνα, ενώ, στην πραγματικότητα, ο καθένας από την δική του ιδεοληψία υπηρετούσε τις πολύ στενές προσωπικές του επιδιώξεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε ότι υπάρχει και ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού;

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Ας μην εμπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Εμείς, προς το παρόν, θέλουμε πολιτικές εξηγήσεις. Θέλουμε, οπωσδήποτε, πολιτικές εξηγήσεις. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κάποιες απαντήσεις. Τι συνέβη αυτούς τους έξι μήνες; Πρέπει να το μάθουμε.
Να σας πω κάτι. Ούτε εμείς έχουμε πει όλη την αλήθεια για όλα όσα μάθαμε αυτούς τους έξι μήνες. Και το κάνουμε συνειδητά. Θέλουμε να τελειώσουμε με τη μεγάλη εκκρεμότητα. Να σβήσουμε τη φωτιά στο σπίτι μας και αμέσως μετά, αφού σταθεροποιηθεί η χώρα, θα πούμε τις δικές μας αλήθειες και θα απαιτήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να πει τις δικές του.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υποκριτικό. Για ένα συγκεκριμένο λόγο. Ο κόσμος ψήφισε τον Ιανουάριο. Ο κόσμος εκφράστηκε με το δημοψήφισμα. Αντί, όμως, να πάμε ένα βήμα μπροστά, αντί να αρχίσουμε να χτίζουμε, αρχίζουμε και ρίχνουμε τη μπάλα πάλι σε μηχανισμούς. Δηλαδή τι θα πει ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν αύριο τι θα πει ο μηχανισμός των άλλων κομμάτων. Όλα αυτά είναι προσβολή στην προσπάθεια των Ελλήνων, στην προσπάθεια των αγροτών να παράγουν και να δημιουργήσουν σήμερα. Αυτό χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε εσωστρέφεια. Χρειαζόμαστε δουλειά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην Αθήνα έχουν έρθει τα κλιμάκια για την αξιολόγηση, για όλο αυτό το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν οι εξελίξεις που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα και την όλη κατάσταση;

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα.  Θυμάστε τις ηρωικές κουβέντες γι’ αυτούς που δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Αθήνα και γι’ αυτούς που δεν θα συζητήσουν ποτέ με τους υπουργούς και δεν θα περάσουν την πόρτα των υπουργείων.
Μετά από έξι μήνες, είδαν ότι ούτε αυτό το δε λειτουργεί και προσγειώνονται, αναγκαστικά, σε μια άλλη πραγματικότητα, η οποία, όμως, έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό. Έχει στοιχίσει στο ΑΕΠ της χώρας. Έχει προσθέσει άνεργους. Έχει προσθέσει μαύρη εργασία. Έχει καταστρέψει περιουσίες.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι να βγάλουμε συμπεράσματα όσα λεγόντουσαν προεκλογικά. Αυτά θα τα συζητήσουμε προεκλογικά και ο καθένας θα ανταμειφθεί από τον ελληνικό λαό για τον κόπο του. Αυτό που προέχει τώρα είναι να δώσουμε την προσοχή μας στην επόμενη μέρα. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πάρα πολύ δύσκολος μήνας για όλους και ειδικά γι’ αυτούς που παράγουν.
Άρα πρέπει η κυβέρνηση να βρει επιτέλους τους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα της χώρας, τα οποία είναι τεράστια. Από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία, το ασφαλιστικό, τους μετανάστες. Υπάρχουν τεράστια και άλυτα ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάψει να κυνηγάει την ουρά του και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας.

“Πληρώνουμε πολύ ακριβά την εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική ζωή”

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm και στον Δημήτρη Βενιέρη, δήλωσε ότι «το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω, είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα. Το Ποτάμι καλεί τους προοδευτικούς πολίτες, τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν μαζί του στη επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τη συνεχιζόμενη αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι πληρώνουμε πολύ ακριβά την εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική ζωή, τονίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν έχουν υποχρέωση να έχουν ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων το προς τα πού θέλουν να πάνε τη χώρα. Σε ότι αφορά το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότιείμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε για να σωθεί η χώρα αλλά θα πρέπει πολύ προσεκτικά το άμεσο χρονικό διάστημα, το Σεπτέμβρη δηλαδή, να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε. Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για τις ομάδες που αδικούνται από τις τη συμφωνία που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του. Έχουμε τη δυνατότητα, και το Ποτάμι έχει προτάσεις, ώστε να διορθωθούν όλες αυτές οι αδικίες αρκεί και η κυβέρνηση να έχει διάθεση για να δουλέψει μεθοδικά.

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε τον Θεοδωράκη στη γραμμή. Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια δημοσιογραφίας, είναι συνεπής πολιτικός που ταξιδεύει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Ποτάμι έχει συνέπεια. Καλημέρα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όποτε έχω βγει με εσάς συνεπής είμαι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Που ταξιδεύει. Το διευκρίνισα. Όποτε ταξιδεύει πολιτικός έχει κάποια προβλήματα, λογικό είναι δηλαδή. Αλλά και 30 ακριβώς δεν το περίμενα με τίποτα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μόλις πριν πέντε λεπτά τελείωσε και η αντιπαράθεση στη Βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού, το θέμα του κ. Βαρουφάκη. Ήταν ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κυρίας Γεννηματά και πήγε η ιστορία στον Παπακωνσταντίνου, πήγε στη λίστα Λαγκάρντ, πήγε στα παλαιότερα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν θα την έχουμε αυτή την ανάγκη. Ξέρεις όταν θα αρχίσουμε να μιλάμε για τα προβλήματά μας καταλήγουμε να μιλάμε για τη ναυμαχία στη Σαλαμίνα, για τη μάχη στο Τεπελένι. Υπάρχει μια τάση να φεύγουμε από την πραγματικότητα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για το παρελθόν. Υπάρχουν πολλές ευθύνες για το παρελθόν, αλλά σημασία έχει να δούμε και το παρόν αυτή τη στιγμή και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την εξάμηνη καθυστέρηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως εμένα προσωπικώς μου έκανε αίσθηση γιατί από την πρώτη στιγμή που πήρε το λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ναι εγώ του έδωσα εντολή να ψάξει εναλλακτικό σχέδιο. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή. Και από εκεί και πέρα, είπε, αυτό κατά πόσο είναι κακό ή όχι το να αναζητάει κανείς μια δεύτερη λύση.
Τι λέτε κ. Θεοδωράκη;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Νομίζω ότι πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά την εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές αξίες. Δεν είναι ώρα για τον τελικό απολογισμό, αλλά μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια που θα μας στοιχίσει όλη αυτή η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.
Είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο. Σε μια χώρα που έχει διαλυθεί οικονομικά, σε μια χώρα που υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, να πρέπει τώρα να μιλάς για όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες.
Δεν θέλω να το παρακάνουμε. Το έχω ξαναπεί, ότι αυτή τη στιγμή προέχει να λύσουμε τα προβλήματα που αφορούν τη σταθεροποίηση της χώρας. Όταν θα σταθεροποιηθεί η χώρα, μετά θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως θα μπορούσε κανείς εάν θέλει να δει μισογεμάτο το ποτήρι, να δει θετικά ό,τι συμβαίνει σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα κομβικό σημείο που ξεκαθαρίζει ή θα ξεκαθαρίσει.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όχι δεν θα το δω θετικά. Δεν είμαι σε αυτή την άποψη και να σας πω το γιατί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ξεκαθαρίσει τελικώς με ποιο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να κάνουμε, γιατί σήμερα έχουμε να κάνουμε με πολλούς ΣΥΡΙΖΑ.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Να σας πω όμως κάτι. Τα κόμματα πρέπει να έχουν ξεκαθαρισμένη θέση πριν αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Οι ευθύνες ενός ηγέτη είναι να έχει ξεκαθαρίσει το κόμμα του πριν ζητήσει την ψήφο από τον ελληνικό λαό.
Δεν μπορούμε σήμερα, αυτή η κουβέντα που έγινε χθες στην Κεντρική Επιτροπή, επιτρέψτε μου, ήταν αστεία. Ήταν αστεία. Δεν έχει λύσει αυτά τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να κυβερνήσει τη χώρα; Εμείς ένα πολύ μικρότερο κόμμα τα έχουμε λύσει. Αυτό που είναι σημαντικό δηλαδή και δεν θα πρέπει να είμαστε σε αυτό το πράγμα ανεκτικοί, είναι ότι τα κόμματα από τη στιγμή που θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα, πρέπει να έχουν αποφασίσει τι θέλουν από τη χώρα, όχι να τα συζητάνε έξι μήνες μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά θα μου επιτρέψετε το εξής αγαπητέ Σταύρο, επειδή έχουμε και την προσωπική σχέση, μπορώ να σου μιλάω, εάν μου το επιτρέπεις δηλαδή έτσι άνετα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όπως θέλεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα κόμματα ναι αυτό. Η κοινωνία έχει ξεκάθαρη θέση και γιατί το λέω; Ένα όχι σε ένα δημοψήφισμα έγινε ναι σε 24 ώρες και ο κόσμος δεν γύρισε πλάτη σε εκείνους οι οποίοι τον εξαπάτησαν στις 5 Ιουλίου γιατί του είπαν έλα να πεις όχι, αλλά εγώ σε 24 ώρες το κάνω ναι. Η κοινωνία ξέρει τι θέλει για να ξέρουν τα κόμματα πού να την πάνε;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η κοινωνία βλέπει ακόμη το ότι η χώρα καίγεται. Ότι η χώρα είναι ακόμη στο μεταίχμιο. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό, όταν καθίσει ο άνθρωπος στην καρέκλα και πει, ουφ τι πέρασα και πού βρίσκομαι, τότε νομίζω ότι θα βγάλει και θα αποτιμήσει τα συμπεράσματα για όλα αυτά τα οποία έχει ζήσει. Αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, καταλαβαίνω.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δηλαδή ο κόσμος αυτή τη στιγμή, τώρα ερχόμουνα στο αεροπλάνο. Με σταματούσε όλος ο κόσμος, είχε πολύ κακή άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μου έλεγε εν κατακλείδι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Βοήθα να σωθούμε και μετά να δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς με το ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν κανείς το δει πραγματικά, πολιτικά και λογικά, ο Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι στη διάρκεια αυτής της Κεντρικής Επιτροπής έχουν το απόλυτο δίκιο με το μέρος τους υπό την έννοια ότι είναι συνεπείς στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τούτοις – και εδώ θα είμαστε – εάν γίνει το ξεκαθάρισμα και πάμε λέω εγώ σε πρόωρες εκλογές, εκείνο το 3% δεν το βλέπω για την τάση Λαφαζάνη. Δεν προκύπτει δηλαδή από την κοινωνία.
Γι’ αυτό λέω ότι είναι ακατάστατη η κοινωνία για να απαιτείς ένα πιο σαφές, διαυγές πολιτικό σύστημα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αντιλαμβάνομαι το ερώτημα που θέτεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και έχει να κάνει με πόσο καιρό αυτή η κοινωνία μπορεί να πλανάται και να ανέχεται τα ψέματα. Ο προδομένος λαός μας πρέπει κάποια στιγμή όταν τελειώσει όλο αυτό, όταν σταθεροποιηθούμε λίγο να καταλάβει ποιοι του λέγανε ψέματα τόσα χρόνια και ποιοι του λέγανε την αλήθεια. Πώς το εξηγήσαμε εμείς πολύ στρωτά, πολύ λογικά. Τι από αυτά τα πράγματα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ.
Του είπαμε ότι είναι ψέμα αυτή η ιστορία με το μεροκάματο που μπορεί να στηθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι ψέμα αυτό που λέγανε για τον 13ο μισθό. Είναι ψέμα αυτό που λέγανε για το ασφαλιστικό. Τους τα λέγαμε. Ο κόσμος δεν ήθελε να τα ακούσει. Νομίζω ότι όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα καταλάβει ποιοι λέγανε την αλήθεια.
Δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα. Θυμάσαι όταν είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκα και είπα, παιδιά σας λένε ψέματα, δεν θα υπάρχει κούρεμα του χρέους.
Το μόνο που μπορεί να γίνει με το χρέος είναι να χαθεί στο χρόνο. Και λέγανε τότε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αυτές είναι βλακείες του Θεοδωράκη και τώρα κάθεται και χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας τις ίδιες ακριβώς λέξεις. Κοπιάρουν τις λέξεις που λέει το Ποτάμι τόσο καιρό. Την αλήθεια δηλαδή του Ποταμιού στην ελληνική κοινωνία, την κοπιάρουν και την προβάλουν ως καινούργια θέση λογικής.
Ας γίνει όμως και έτσι. Έστω και έτσι ας γίνει έτσι. Δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχει ιδιοκτησία για μένα η ιδέα. Ας πάρουν τις ιδέες μας, ας τις κάνουν και αυτοί πράξη, αλλά να σωθεί η χώρα. Αυτό προσπαθούμε αυτή τη στιγμή, γιατί όπως ξέρεις και επειδή είστε ενεργοί πολίτες, ξέρετε ότι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Το Σεπτέμβρη η χώρα θα ζήσει μέσα σε ένα νέφος καταχνιάς οικονομικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν, που διαλύονται, η πολλαπλάσια μαύρη εργασία και η πολλαπλάσια ανεργία. Αυτά είναι τα προβλήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι εκλογές είναι κοντά; Αντιθέτως εάν δεν χρειάζονται. Αυτό θα μου πείτε και είμαι βέβαιος. Είναι κοντά;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όχι, ελπίζω ότι δεν είναι κοντά. Είναι αυτοκτονικές. Όπως ήταν και λάθος το δημοψήφισμα και του τα λέγαμε, γιατί ό,τι και αν έβγαζε το δημοψήφισμα τις ίδιες αποφάσεις θα έπαιρνε. Όπως ήταν λάθος το δημοψήφισμα και ήταν διχαστική πράξη και θα το δούμε αυτό το πράγμα, έτσι ακριβώς είναι και οι εκλογές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά μπορεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχει 30 – 40 βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν σε όλα αυτά τα ζητήματα;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Έχεις δίκιο, αλλά τι λέμε εμείς; Ας πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις. Πολλές εκ των οποίων από αυτά που μας προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, πολλά είναι λάθος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε το χρόνο αυτή τη στιγμή να τα αντικαταστήσουμε.
Εμείς τι λέμε; Ας πάρουμε τις αποφάσεις, ας πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά να διορθώσουμε κάποιες αποφάσεις και εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τους χαμηλόμισθους, για τους αγρότες, που πρέπει να διορθωθούν αυτά τα πράγματα αμέσως μετά το Σεπτέμβρη και όταν πια υπάρξει μια λογική πορεία, δηλαδή η Βουλή έχει πάρει τις βασικές αποφάσεις, τότε ας πάμε να αναμετρηθούμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Αλλά να μην βάλουμε πάλι εκλογές ανάμεσα στη φουρτούνα. Να πάει το καράβι να αράξει, να δέσει στο μόλο και μετά να μαλώσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: τελευταία ερώτηση και να βγάλουμε την είδηση εάν προκύψει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ανάρτησή του προχθές δήλωσε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκά προσανατολισμένες να συσπειρωθούν και να βρούνε ένα τρόπο να κατέβουν ενιαία σε ένα δίπολο, σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πώς το βλέπετε;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Οι διαφορές μας με τη Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλες. Η ευθύνη για την κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στον Αλέξη Τσίπρα μόνο, μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδή. Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν είχε ο Σαμαράς ευθύνες προχθές και δεν σημαίνει ότι δεν είχε ευθύνες το ΠΑΣΟΚ.
Άρα το Ποτάμι αποφασίζει και το έχει πει ξεκάθαρα, θα πορευτούμε με τις προοδευτικές δυνάμεις. Θα πορευτούμε με τους λογικούς ανθρώπους. Θα πορευτούμε με τους καινούργιους, αλλά δεν θα πορευτούμε με το παλιό. Το ότι συμμαχούμε αυτή τη στιγμή στη Βουλή και με τον Τσίπρα και με τον Μεϊμαράκη και με τη Γεννηματά και με τον διάβολο τον ίδιο συμμαχούμε αυτή τη στιγμή για να σώσουμε τη χώρα.
Αλλά δεν θα κατέβουμε στις εκλογές πίσω ή μέσα σε σχήματα που εμπεριέχουν το παλιό. Εμείς είμαστε το καινούργιο και θα απαιτήσουμε από τον ελληνικό λαό να ακούσει την καθαρή φωνή μας και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα ακούσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σταύρο Θεοδωράκη ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 09:02