Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 09:32

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που επέλεξα συμβιβασμό αντί του χορού του Ζαλόγγου

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με τη συγκρότηση της κυβέρνησης.

Η συμφωνία αυτή είναι για εμάς μια αναγκαστική επιλογή και το πραγματικό δίλλημα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», σημείωσε ο κ Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη και ότι ο ίδιος δεν μετανιώνει που επέλεξε συμβιβασμό αντί αυτοκτονίας.
Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που επέλεξα συμβιβασμό αντί του χορού του Ζαλόγγου
«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».
Όπως τόνισε: «πήραμε επώδυνη επιλογή ευθύνης, κάναμε υποχώρηση, βγαίνοντας όμως όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων» και πως δεν μετανιώνει που αποφάσισε τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση και η χώρα στη 17ωρη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής δεν ήταν το «μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία» αλλά ότι το ξεκάθαρο μήνυμα που τέθηκε ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», όπως εξακολουθεί, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, να επιμένει ακόμα και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θέτοντας ξανά και ξανά προσχήματα για να μην επιτευχθεί η συμφωνία.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άκουσε την πρόεδρο της Βουλής πριν και ότι είχε ζητήσει από τους συντρόφους του να του καταθέσουν μια εναλλακτική λύση, για να σχολιάσει:
«Προφανώς αυτή δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο περισσότερο το καταγγέλλουμε να σημαίνει ότι αυτομάτως θα μειωθεί». «Και ούτε αποτελεί λύση εναλλακτική», συνέχισε, «το να βροντοφωνάξουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας στα διεθνή φόρα ότι η επιλογή εξώθησης μιας χώρας σε συνθήκες άτακτης χρεοκοπίας είναι πέρα από κάθε διεθνή νομιμότητα και κατάφορα άδικη. Εν τούτοις όμως και οι πόλεμοι είναι έξω και πέρα από τη διεθνή νομιμότητα και κατάφωρα άδικοι, όμως έχουν χιλιάδες θύματα όταν αποφασίσουν να τους διενεργήσουν».
Έχοντας πει αυτά, και συνεχίζοντας να στέλνει μηνύματα με το βλέμμα στο εσωτερικό του κόμματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η επιλογή να μην προχωρήσουμε στην άτακτη χρεοκοπία ή στο μνημόνιο με δραχμή, δεν ήταν μια επιλογή της στιγμής». Επισήμανε ότι «αυτή δεν υπήρξε ποτέ επιλογή ή προγραμματική μας διακήρυξη». Συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη και πως ούτε αυτό ήταν το δίλημμα στο δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης και των Ευρωπαίων αξιωματούχων αυτό έθετε ως δίλημμα, «εμείς δεν θέσαμε αυτό το δίλημμα στην κάλπη».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 09:38