Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:24

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ''To μόνο που ενδιέφερε τους Τσίπρα και Λαφαζάνη ήταν να γίνουν εξουσία''

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στο ράδιο "Πρώτο" της Κύπρου

To μόνο που τους ενδιέφερε τόσα χρόνια, ήταν να καταλάβουν το οικόπεδο, να καταλάβουν τις καρέκλες,

να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους. Δεν τους ενδιέφερε να συζητήσουν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα, να δουν τις εκθέσεις, να βρουν τις λύσεις και βρισκόμαστε ξαφνικά στο κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας, το 1/3 του ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί. Αυτό είναι η αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από πολλές δυνάμεις ταυτόχρονα, αλλά όχι να κυβερνηθεί στο πλαίσιο του μοιράσματος των καρεκλών

Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από πολλές δυνάμεις ταυτόχρονα, αλλά όχι να κυβερνηθεί στο πλαίσιο του μοιράσματος των καρεκλών όπως γίνεται ως συνήθως, δηλαδή «πάρε εσύ αυτό το Υπουργείο να πάρω εγώ το άλλο».

Θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο σχέδιο, ένα σχέδιο που θα συμφωνηθεί και αμέσως μετά να βρεθούν τα είκοσι άτομα, που είναι απαραίτητα να κυβερνηθεί η χώρα. Η χώρα είναι ένα καράβι. Δεν είναι θέμα να κάνει ο μηχανικός το δικό του, ο πλοίαρχος το δικό του, ο λοστρόμος το δικό του, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο. Και αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο, ώστε να πούμε ότι το ακολουθούμε.

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, έχουμε μια πτώση του ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση μάλλον δεν ενδιαφέρεται και πάρα πολύ γι' αυτό

Όταν αρχίζουν οι εκλογικές διαδικασίες ξέρετε ότι παγώνει η οικονομική δραστηριότητα.

Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να δουλέψουν προεκλογικά από την εστίαση, μέχρι τις μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες, που οι ξένοι δεν εμπιστεύονται σε μια περίοδο εκλογών την Ελλάδα. Αυτό, είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, έχουμε μια πτώση του ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση μάλλον δεν ενδιαφέρεται και πάρα πολύ γι' αυτό.

Ξέρετε γιατί όμως δεν ενδιαφέρεται; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την οικονομία, με την αγορά, με τη δουλειά. Υπήρξαν κομματικά στελέχη, που μια ζωή τους πλήρωνε το Κόμμα, τώρα τους πληρώνει το Δημόσιο... «τί είχαμε - τί χάσαμε! Θα γίνουν εκλογές.»

Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι υποφέρουν μέσα από την απόφασή τους να γίνουν εκλογές. Γιατί αυτό συμβαίνει: κάποιοι υποφέρουν, οι άνεργοι τραβάνε τα μαλλιά τους, οι άνθρωποι που δουλεύουν στη μαύρη εργασία λένε «Φτάνει πια!», οι επιχειρήσεις που είναι στο αμήν και ετοιμάζονται να κλείσουν λένε «Όχι παιδιά, σοβαρευτείτε», αλλά παρ' όλα αυτά αυτοί λένε εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:29