Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 23:26

Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η «θετική έκπληξη των εκλογών»

φωτο Δημητρης Στραβού φωτο Δημητρης Στραβού

«Δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας» δήλωσε, προβλέποντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι θα αποτελέσει την «θετική έκπληξη των εκλογών».

 

Προσδιορίζοντας το πολιτικό πρόσημο της Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» και συνιστά ένα ρεύμα που, όπως εκτίμησε, μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προσωπικά λέγοντας ότι «με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ» και διότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό προσωπείο, κρύβεται «το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».

Η κ. Γεννηματά απάντησε και στα πυρά της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους» και «είμαστε περήφανοι για αυτό».

Σφοδρή ήταν και η επίθεση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του».

Όσον αφορά τις εκλογές τόνισε, ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο των πολιτών γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν είπε «ψέματα στο λαό» και γιατί είναι «η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος».

Έθεσε δε ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του 3ου μνημονίου, αναφερόμενη ειδικά στα θέματα της φορολόγησης των αγροτών, τις συντάξεις, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

πηγη:ερτ

βιντεο kozanimedia

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 23:37