Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 14:40

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής-Τη Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις

Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί, οι 300 βουλευτές του νέου, οχτακομματικού κοινοβουλίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου της Βουλής και την Δευτέρα ξεκινά η τριήμερη διαδικασία των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων.

Της εναρκτήριας συνεδρίασης προήδρευσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπρόεδρους της προηγούμενης Βουλής, ο οποίος πριν την ορκωμοσία υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, που τον συνόδευσαν.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, τελέστηκε αγιασμός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας, κατά την οποία οι βουλευτές έδωσαν όρκο, άλλοι στο Ευαγγέλιο, οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές στο Κοράνι και άλλοι - κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ - έδωσαν τον πολιτικό όρκο.

«Καλή δύναμη στο έργο σας και πολλές υπομονές», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στους βουλευτές, ενώ «άξιοι» αναφώνησε ο προεδρεύων του Σώματος.

Με το πέρας της τελετής, οι βουλευτές υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στην οκτακομματική Βουλή, που περιλαμβάνει και το κόμμα Ένωση Κεντρώων που εισέρχεται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, υπάρχουν 59 γυναίκες - 10 λιγότερες από την προηγούμενη περίοδο - από τις οποίες οι περισσότερες (32) ανήκουν αποτελούν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλες 11 έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές εκπροσωπείται από 145 βουλευτές και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 75, η Χρυσή Αυγή με 18, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 17, το ΚΚΕ με 15, το Ποτάμι με 11, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10 και η Ένωση Κεντρώων με 9.

Αρκετοί είναι όμως και οι νεοεισερόχμενοι στο κοινοβούλιο. Εξ αυτών 42 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, 3 στη Νέα Δημοκρατία, 5 στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2 στο ΚΚΕ, 1 στο Ποτάμι, 2 στους ΑΝΕΛ, 6 στη Χρυσή Αυγή και 9 στην Ένωση Κεντρώων.

πηγη: ΕΘΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 14:42