Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 06:32

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

altτου Σπύρου Κουταβά
Ο κύβος ερίφη από τον Α. Λοβέρδο. Με επίσημο τρόπο ανακοίνωσε ότι ξεκινά τον διάλογο και την διαβούλευση για το νομοσχέδιο σκούπα που ετοιμάζει, για τον Καλλικράτη στις νοσοκομειακές μονάδες.
 
Εδώ στο vetonews.gr το υπερτονίζαμε από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να ξανασχεδιάσουμε τον υγειονομικό χάρτη στην δυτική Μακεδονία, μάλιστα μετά και την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που δημιουργούν καινούργια δεδομένα.

Από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν οι επαφές των νοσοκομειακών ιατρών, του ιατρικού Συλλόγου ακόμη και του νοσηλευτικού προσωπικού για το τι μπορεί να γίνει στο Ν. Κοζάνης. Η διάθεση φαίνεται να υπάρχει παρ’όλο το αρχικό ..
μούδιασμα στον ιατρικό κόσμο της περιοχής. Θα πρέπει ο διάλογος να γίνει μακριά από τα κλασικά στερεότυπα που οδήγησαν στο σημερινό χάλι. Δηλαδή να έχουμε νοσοκομειακές μονάδες από τις πιο σπατάλες σε φαρμακευτικές και πάσης φύσεως δαπάνες και στο τέλος ο ασθενής και οι πολίτες να κατευθύνονται στη γειτονική Θεσσαλονίκη για τα καθέκαστα.
 

Πνεύμα συνεργασίας και επικουρικότητας διαφαίνεται και σε ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου. Οι περισσότεροι ομολογούν μεταξύ τους ότι το υπάρχον μοντέλο λειτουργίας -ο καθένας κοιτούσε μόνο το νοσοκομείο της πόλης του αδιαφορώντας για τις μεταβολές που συντελούνται γύρω- έχει ξεπεραστεί, είναι παρελθόν.

Χρειάζεται, όσοι εμπλακούν στην διαβούλευση να πετάξουν από την πλάτη τους το μανδύα της πόλης τους, να προτείνουν λύσεις έξω και πέρα από τοπικά σύνορα, λύσεις που θα έρχονται από το μέλλον. Όσοι εκλέγονται να μην υποκύψουν στην κακοδαιμονία του πολιτικού συστήματος που φέρει το όνομα «πολιτικό κόστος». Εξάλλου δήμαρχοι και περιφερειάρχης μόλις εξελέγησαν, φέρουν νωπή λαϊκή εντολή.  

Για δε τους βουλευτές, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Αρκεί να ενεργοποιηθούν. Το λέω αυτό γιατί σε ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές ακόμη και της αντιπολίτευσης διακρίνω «ασφαλή» απόσταση από τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν την περιοχή  ή καλύτερα πέπλο σιωπής
.  
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 09:04