Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 15:15

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟ ΑΠΘ

altΣυνάντηση με το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είχε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής και η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου, σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, το πρωί, στην Πρυτανεία.
«Η επίσκεψη του νέου Δημάρχου της πόλης στο Α.Π.Θ. αποτελεί μία ιστορική στιγμή για την πόλη και το πανεπιστήμιο και δίνει μία νέα δυναμική ..
στη μεταξύ τους σχέση» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε ότι «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πολλά στην προσπάθεια του νέου Δημάρχου για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. Εμείς, ως Α.Π.Θ., έχουμε ήδη συζητήσει όταν ήταν υποψήφιος, προτάσεις στενότερης συνεργασίας. Σήμερα, ελπίζουμε ότι εκείνη η συζήτηση θα γίνει πράξη».

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε «Η σημερινή επίσκεψή μου πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο της αρχικής συζήτησης που είχαμε κάνει με τον Πρύτανη για να βρούμε όλους τους δυνατούς τρόπους καλής συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Δήμο, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει και οι δύο. Άλλωστε, το Α.Π.Θ. έχει ένα πληθυσμό της τάξεως του 10% της πόλης και δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει μία πολύ συστηματική και συνεχής διαδικασία συνεργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στην πόλη που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην πράσινη ενέργεια, στο ενιαίο σύστημα ανακύκλωσης, στη δεντροφύτευση κ.α.

Συζητήθηκαν θέματα παροχής υπηρεσιών, από το Πανεπιστήμιο προς το Δήμο της Θεσσαλονίκης, που αφορούν στα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου συζητήθηκε η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για την κοινωνική σίτιση που μπορεί να προσφέρει το πανεπιστήμιο σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού όπως η δυνατότητα αξιοποίησης αιθουσών για εκπαιδευτική και ερευνητική χρήση, από το Α.Π.Θ. όπως από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών καθώς και η συνεργασία για την αξιοποίηση του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Αποφασίστηκε η δημιουργία Ομίλου Σκέψης και Προβληματισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναπτύχτηκαν οι τρόποι συνεργασίας για την πραγματοποίηση κοινών εορταστικών εκδηλώσεων, με αφορμή τα 100 χρόνια της πόλης, το 2012.

Αποφασίστηκε η συνεργασία με το Α.Π.Θ. για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 15:23