Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 05:31

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

altaltΣε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης εναντία στην κυβερνητική πολιτική και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Τα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και
επεκτάθηκαν στην Πανεπιστημίου μπροστά από το Καποδιστριακό οίκημα, επανέφεραν μνήμες από τα Δεκεμβριανά του 2008.
Χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις κυβερνητικές ενέργειες, να αλλάξει εν μια νυκτί ο εδώ και χρόνια ο εργασιακός χάρτης, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.
Οι διαδηλωτές πετούσαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι απαντούσαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Μπροστά από το ξενοδοχείο King George καήκαν αυτοκίνητα, ενώ άναψαν φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων.  Έγιναν 24 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ενώ η αστυνομία δίνει 30 τραυματίες εκ των οποίων οι 29 είναι στυνομικοί. 
Επίθεση απο διαδηλωτές δέχτηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Χρειάστηκε η παρουσία ισχυρής δύναμης των ΜΑΤ για να απομακρυνθει απο το πληθος ώστε για να μη λιντσάρουν το βουλευτή.
Ο Κωστής Χατζηδάκης φέρει πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο,αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. που βρίσκεται από  στις Βρυξέλλες, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.
Οι εικόνες με τα επεισόδεια στο κέντρο της Αθήνας έγιναν πρώτο θέμα σε πολλά ειδησιογραφικά δίκτυα. 
Το CNN αναφέρθηκε στα επεισόδια που αμαύρωσαν τις μαζικές πορείες που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας ενώ έκανε αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή που είχαν οι διαδηλώσεις. Μάλιστα για αρκετή ώρα υπήρξε ζωντανή σύνδεση με την Αθήνα όπου  μεταδίδονταν οι σκληρές συγκρούσεις κουκουλοφόρων με δυνάμεις των ΜΑΤ στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος.
Καθ'ολη την διάρκεια των επεισοδείων  εγινε εκτεταμένη χρήση  χημικών απο τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας να είναι αποπνικτική.





Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 22:48