Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 15:10

''ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ''. ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

altτου Σπύρου Κουταβά
 
Σε εποχές κρίσεως όταν οι υποδομές της καθημερινότητας μιας χώρας τρίζουν συθέμελα, είναι καλό να κουβεντιάζουμε. Ακόμη και στις δύσκολες προσωπικές στιγμές οι άνθρωποι συνευρίσκονται για να αλλάξουν γνώμες, να τα πουν και να νοιώσουν καλύτερα, να πιαστούν από κάπου. Γιατί όχι και τώρα, όταν βλέπεις τον διπλανό σου να χάνει την δουλειά του περιμένοντας και συ το δικό σου "μαντάτο" η βλέπεις να χάνονται από την γειτονιά πρόσωπα, φιγούρες..
και επαγγελματίες με πολλά  χρόνια παρουσίας και πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα τους, έλεγαν για τα προϊόντα τους.
Και μπορεί, όλοι οι παραπάνω να προστίθενται στους καταλόγους του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ,  ταυτόχρονα όμως, αφαιρούνται από τον καθημερινό μας πολιτισμό, την καθημερινή κουλτούρα.
 
Ακόμη και να επιτύχει το σχέδιο Παπανδρέου και το 2013 καταφέρουμε και σταθούμε μόνοι μας απέναντι στους δανειστές μας, δεν ξέρω εάν όλα τα υπόλοιπα γύρω μας θα έχουν παραμείνει ίδια. Σίγουρα όχι και αυτή θα είναι η μεγάλη πολιτισμική αλλαγή που θα έχει συντελεστεί, όχι από την δική μας θέληση αλλά από τις στρατηγικές επιλογές άλλων.
Εκτός του ότι θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι η κρίση θα μας αλλάξει, θα μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά.
Στα "δύσκολα", όταν αρχίζει να εξαπλωνεται η κουβέντα, είναι αναγκαίες, χρειάζονται οι αιρετικές φωνές. Τις χρειαζόταν πάντα η ιστορία και  βέβαια τις μνημονεύει περισσότερο από τους συμβατικούς τους ανθρώπους των δεδομένων σημείων. Οι αιρετικές φωνές ακούγονται κάπως κακόηχα και κάποιες φορές μας δημιουργούν θυμό και οργή. Άλλες, αμηχανία η κατέβασμα του κεφαλιού με σκέψεις ότι θα θέλαμε εμείς να είμαστε στην θέση του αιρετικού υποκειμένου.
Στο διάλογο που θα φωτίζει όλες τις αθέατες πλευρές του προβλήματος θέλουμε να συμβάλλουμε. Το κάναμε στην αρχή με το βιβλίο του Τ. Τέλογλου για το σκάνδαλο της Siemens και συνεχίζουμε αύριο μιλώντας για τις αθέατες λεπτομέρειες της κρίσης,
Στο βιβλίο «ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» που παρουσιάζει αύριο το vetonews.gr ανακαλύπτεις  μια αιρετική προσέγγιση του σημερινού προβλήματος. Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι ανατρεπτικοί επαγγελματίες στο χώρο τους (βλ. Π. Μαρκαρης, Τ. Θεοδωροπουλος, Παπαβασιλειου και Π. Μανδραβελης) εξερευνούν τις λεπτομέρειες του τελευταίου ελληνικού ψυχοδράματος,
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στις 3 Δεκεμβρίου στον «Ιανό» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον απλών πολιτών έως και των επιχειρηματιών και βέβαια του πολιτικού κόσμου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 16:19