Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 16:58

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΠρόκειται για το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών που κατασκευάστηκε στο δήμο Πτολεμαϊδας, το οποίο εξασφαλίζει τηλεθέρμανση σε όλη την πόλη τα δημοτικά διαμερίσματα του άξονα (Προάστιο, Μαυροδένδρι), τις εργατικές κατοικίες και την Καρδιά, απεξάρτηση από την πεπαλαιωμένη μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας,
Ενώ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ και άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ..
μπορούν να εγκατασταθούν πάνω στον άξονα αφού με τη φθηνή ενέργεια μπορούν να αναπτύξουν θερμοκαλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες, μεταποιήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, δραστηριότητες αναψυχής και ότι άλλο έχει σχέση με την τηλεθέρμανση.
Εδώ κλείνει, λοιπόν, ένας κύκλος 8 χρόνων με εργασίες όπου επενδύσαμε 40 εκ. €, αλλά και εκπτώσεις έργων που εξοικονόμησαν πολλά εκατομμύρια και πιστοποιούν τη διαφάνεια της δημοτικής αρχής».
Ο κ. Τσιούμαρης έκανε αναφορά στα οκτώ χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψή της θητείας του τότε που τα μεγάλα προβλήματα της Τηλεθέρμανσης έκαναν «μονόδρομο» για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης τη σύνδεση με τον ΑΗΣ Καρδιάς και τον οδήγησαν στην ανάληψη της δέσμευσης για την εκτέλεση του έργου.
«Πριν 8 χρόνια τέτοιες μέρες μπορεί και σαν σήμερα νεοεκλεγμένος δήμαρχος Πτολεμαϊδας κλήθηκα από το σωματείο Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Τ/Θ στο Εργατικό Κέντρο για να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με τις προθέσεις, αλλά και τις δεσμεύσεις μου στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η δημοτική μας επιχείρηση,
οι καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης της πόλης (σχεδόν περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της), αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, αφού η βλάβη του στροβίλου της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας (η μοναδική που τροφοδοτούσε την τηλεθέρμανση) για 28 μέρες ζημίωσε την επιχείρηση κοντά στα 500 εκ. δραχμές, οδηγώντας την στον οικονομικό όλεθρο και με τον κίνδυνο του κλεισίματός της προ των πυλών, με ότι αυτό συνεπάγονταν
Για 65 οικογένειες εργαζομένων

Ο κ. Τσιούμαρης έκανε, επίσης, λόγο:για την κατασκευή των εναποθηκευτών θερμότητας, έργο για το οποίο η Επιχείρηση βραβεύθηκε με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 παρουσία του γ.γ. ΥΠΕΧΩΔΕ Βαγγέλη Μπαλτά στο ίδρυμα ΓΑΙΑ της Νίκης Γουλανδρή. Το έργο αυτό είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα των Ενεργειακών Πόλεων της Ευρώπης (www.energie-cites) μαζί με τα 423 κορυφαία έργα καινοτομίας, ενέργειας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
τη σύνδεση το 2007 με την τηλεθέρμανση των οικοδομών του βορείου τόξου της πόλης
τη σύνδεση του Μποδοσάκειου (2008) με την Τηλεθέρμανση με ίδιες δαπάνες.

Απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο Κ. Μαυρομάτη είπε «η δημοτική αρχή της θητείας του ξεκίνησε αυτό το μεγάλο έργο και η παρούσα δημοτική αρχή η τελευταία του δήμου κλείνει τη θητεία της με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου όλων των εποχών».
O κ. Τσιούμαρης ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Γ. Σουφλιά, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο για την πολιτική βούληση που έδειξε για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη που εξασφάλισε 65%, αλλά και τον πρώην γεν. γραμματέα ΠΕΧΩΔΕ Ευαγ. Μπαλτά για την αμέριστη βοήθειά του.
Επίσης, ευχαρίστησε τον πρώην γεν. γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, την πρώην γεν. γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Μ. Σκραφνάκη, τον τ. υφυπουργό Λ. Λωτίδη, τη διευθύντρια της ΔΕΤΗΠ Ι. Καλαϊτζίδου, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ Κ. Πολυχρονίδη, τον εργολάβο Ηλ. Σαμψάνη, τον πρώην διευθυντή του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας Γρ. Χατζηφώτη, το νυν διευθυντή Δημ. Παπαβραμίδη, την διευθύντρια ΛΚΔΜ Όλγα Κουρίδου, τους πρώην διευθυντές του ΑΗΣ Καρδιάς Θ. Παπαδέλη και Μ. Παπαϊωάννου, το νυν διευθυντή Νίκο Αποστολίδη και την ΑΝΚΟ.
Των εγκαινίων προηγήθηκε επίσκεψη στο αντλιοστάσιο του ΑΗΣ Καρδιάς όπου ο ανάδοχος του έργου έδωσε στοιχεία σχετικά με την κατασκευή των δίδυμων αγωγών και των αντλιοστασίων.
Πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για όλη την πόλη, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το μέλλον, επισήμανε ο πρώην γεν. γραμματέας της περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπας, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κινήθηκε έξυπνα εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 17:07