Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 14:56

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

altΝέο ισχυρό πλήγμα δέχονται οι έλληνες με χαμηλά εισοδήματα, με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, δεδομένου ότι η αύξηση αυτή αφορά προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, για τα οποία οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι πολίτες δαπανούν το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματός τους.
Συγκεκριμένα, για προϊόντα όπως τα ..
δημητριακά, τα γαλακτοκομικά, τα κρέατα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, οι ζωοτροφές και άλλα αγροτικά προϊόντα που αποτελούν βασικά είδη διατροφής αυξάνει το κόστος τους για τους καταναλωτές τουλάχιστον κατά 7,5% αφού στην παραγωγική τους διαδικασία θα ενσωματωθούν οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2% αλλά και της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 5,5%.
Η συνολική αυτή αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών μας προϊόντων θα έχει ως αποτέλεσμα είτε την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών που προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα, οπότε θα μειωθούν και οι ποσότητες που θα καταναλώνουν είτε την μείωση της τιμής του παραγωγού για την απορρόφηση της αύξησης αυτής για μη φτάσει στην αγορά, οπότε η καλλιέργεια αρκετών προϊόντων θα είναι ασύμφορες πλέον για τους έλληνες αγρότες.
Καθώς οι αυξήσεις αυτές ενσωματώνονται στο κόστος παραγωγής των περισσότερων αγροτικών μας προϊόντων, καθιστούν αυτά ακριβότερα στις αγορές του εξωτερικού πλήττοντας έτσι καίρια τις εξαγωγές μας και μειώνουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας στην Ελλάδα και τις χώρες του εξωτερικού.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης οι νέες αυξήσεις έρχονται να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης της οικονομίας μας, ακόμα και στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για ανάπτυξη στην πατρίδα μας.
Γι’ ακόμα μία φορά καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει μίγμα πολιτικής και να αποδεχτεί τις προτάσεις για την ανάπτυξη στην πατρίδα μας, που εδώ και μήνες επιμένει ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς.»
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 15:00