Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 16:55

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟΜΕ ΤΙς ΔΙΟΞΙΝΕΣ

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔΈντονη ανησυχία προκαλεί στους Ευρωπαίους πολίτες το νέο διατροφικό σκάνδαλο με ανίχνευση διοξινών σε τρόφιμα και ζωοτροφές στη Γερμανία.Ιδιαίτερα στη χώρα μας η ανασφάλεια των πολιτών εντείνεται, όχι μόνο λόγω των εισαγωγών αυτής της κατηγορίας προϊόντων από τη Γερμανία, αλλά και από το γεγονός ότι ενώ αντίστοιχο διατροφικό σκάνδαλο κατά το παρελθόν, αποτέλεσε την αφορμή για τη θέσπιση πολύ αυστηρού νομικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η εφαρμογή του αποδεικνύεται αναποτελεσματική.

Ως χώρα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, της παραδοσιακής εκτατικής κτηνοτροφίας. Έτσι, δεν χρησιμοποιούμε πλούσια σε λιπαρά σιτηρέσια, που μπορεί να περιέχουν διοξίνες. Ωστόσο, οι εισαγωγές αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.
Επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αιτία μόλυνσης του οικοσυστήματος και της διατροφικής αλυσίδας είναι και οι διοξίνες που παράγονται κατά την καύση απορριμμάτων πλαστικών υλικών σε τυχόν παράνομες χωματερές.
Οι παρούσες συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη κινητοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας μας, για ανίχνευση και καταστροφή τυχόν τέτοιων παρτίδων και τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη λύση του προβλήματος των ανεξέλεγκτων χωματερών και ρίψεων επικίνδυνων σκουπιδιών στην Ελληνική ύπαιθρο.
Εύλογα ερωτηματικά γεννώνται και για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά την υπαγωγή του στο υπουργείου Υγείας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόφαση του Πρωθυπουργού.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 17:00