Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 17:09

Πρώην στρατόπεδα θα γίνουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

altΣτρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για στρατιωτικές υπηρεσίες, προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, σύμφωνα με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το άσυλο, που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Αναλυτικά, η τροπολογία η οποία συνυπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προβλέπει τα εξής:

1. Παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

2. Δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 17:14