Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 11:06

Π. Κουκουλόπουλος «Ο πρωτογενής τομέας, δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή μας».

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ«Η διεύρυνση και η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, όχι απλώς μια από τις βασικές προτεραιότητες για τη χώρα μας, αλλά και από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί η κρίση που βιώνουμε.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περιοχή μας, καθώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και αλλάζοντας την πορεία που ακολουθούσαμε επί χρόνια, η οποία, καλώς ή κακώς δεν μπορεί να μας προσφέρει πολλά σήμερα».


Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2011 στο Πολύκεντρο των Πύργων Εορδαίας, με μηλοπαραγωγούς της περιοχής.
Ο κ. Κουκουλόπουλος στην τοποθέτηση του υπογράμμισε πως «βρίσκομαι εδώ για να κάνουμε μια αρχή, με μια οργανωμένη και συγκροτημένη προσπάθεια που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της περιοχής και των ανθρώπων της, να πολλαπλασιάσουμε και να αυξήσουμε τον πλούτο που μπορεί να μας προσφέρει η γη.
Καθοριστικοί παράγοντες σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είναι η εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν η λειτουργία σας μέσα από τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς και η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έτσι ώστε να καταφέρουμε να οδηγηθούμε όχι μόνο στην αύξηση της παραγωγής αλλά, κυρίως, στη βελτίωση της ποιότητας της και στην τυποποίηση της, κάτι που θα μας επιτρέψει να μπούμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην αγορά.
Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της περιοχής μας και υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να οδηγηθούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δεν θα διασφαλίσει απλώς το σήμερα, αλλά θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τις γενιές που ακολουθούν».
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν τοποθετήσεις απ΄ την πλευρά των μηλοπαραγωγών της περιοχής, οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα που τους απασχολούν σήμερα τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δικές τους προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους, αρκεί φυσικά να υπάρχει, διαχρονικά, και η ανάλογη στήριξη της Πολιτείας, σύμφωνα με τους κανόνες τόσο του ελληνικού κράτους όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 11:17