Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:51

ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Γ. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣΈκπληξη μας προκαλεί η έντονη δημοσιοποίηση της καθυστερημένης «πρωτοβουλίας» που ανέλαβε η Περιφέρεια alt
Δ. Μακεδονίας για το νέο αναπτυξιακό νόμο τη στιγμή που το Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» αναρτήθηκε για διαβούλευση στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στις 10 Δεκεμβρίου 2010 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 2010.


Από όσο γνωρίζουμε το Νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της επεξεργασίας από τις επιτροπές της Βουλής.

Από το δελτίο τύπου αντιλαμβανόμαστε ότι το κείμενο της πρωτοβουλίας, δεν αναρτήθηκε στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου, ώστε να αναγνωστεί από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που τους απασχολεί η εξέλιξη του νέου αναπτυξιακού και διατυπώνουν τις προτάσεις τους. Αντιθέτως, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προτίμησε την προσέγγιση του θέματος με πλάγια και καθυστερημένη παρέμβαση στην επιτροπή.
Όσον αφορά την πρώτη πρόταση για την δυνατότητα στις Περιφέρειες να καθορίζουν τους κλάδους και τους τομείς προτεραιότητας διαφωνούμε κάθετα. Κάθε νομοσχέδιο που έχει οριζόντια εφαρμογή οφείλει να σέβεται όλες τις επενδυτικές τάσεις και να μην δημιουργεί στεγανά υπό την μορφή των προτεραιοτήτων.
Την πρόταση για ενίσχυση με φοροαπαλλακτικά κίνητρα την περίοδο που δεν ήταν σε ισχύ ο αναπτυξιακός νόμος, την θεωρούμε τουλάχιστον άστοχη, διότι σε κανένα επενδυτικό πρόγραμμα Εθνικό ή Ευρωπαϊκό δεν επιδοτούνται δαπάνες πριν την υποβολή της σχετικής πρότασης.
Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά για: 
Την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης των επενδυτικών σχεδίων,
 Την άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων 
Τα κριτήρια βαθμολόγησης και τα δικαιολογητικά ειδικών προγραμμάτων, 
Τη δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρηματικών σχεδίων που δημιουργούν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες,
 Τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών,
 Την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων για αξιοκρατία, αξιοπιστία και διαφάνεια,
 Τη στήριξη του τουριστικού δυναμικού,
Αυτές είναι μόνο κάποιες επισημάνσεις που καταθέτουμε ως παράταξη. Η ουσία όμως είναι η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο από την «πρωτοβουλία» του Περιφερειάρχη. Ένας προσχηματικός διάλογος, στον οποίο δεν κλήθηκε καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμμετέχει.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε αλλιώς το διάλογο και τη διαβούλευση για τόσο σοβαρά θέματα.
Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την επικοινωνιακή προσέγγιση των θεμάτων. Απαιτούν ουσιαστική αντιμετώπιση, με τεκμηριωμένες προτάσεις .
Και κλείνοντας δηλώνουμε ότι ως παράταξη δε συμμετέχουμε με παρόμοιες πρωτοβουλίες σε παιχνίδια εντυπώσεων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 20:08