Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 14:36

'Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ

 

Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Του Μιχάλη Παπαδόπουλου*

Άλλη μια κομματική φιέστα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα την Πέμπτη το απόγευμα στην Κοζάνη.Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, συνδυάστηκε και πάλι με ανούσιες φιέστες, θεσμικά ατοπήματα και άγριο ξύλο για διαμαρτυρόμενους ειρηνικά συμπολίτες μας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου στην περιοχή χωρίς να προσδιορίσει που θα γίνει και πότε. Αόριστες εξαγγελίες για μια διαδικασία, τις βάσεις της οποίας έθεσε με νομοθετήματα η Νέα Δημοκρατία, ανασφαλείς δηλώσεις για το μέλλον της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V και φιλόδοξα προγράμματα περιβαντολλογικής αποκατάστασης χωρίς να προσδιορίζεται από πού και με ποιον τρόπο θα καταβληθεί το κόστος.

Η μόνη αχτίδα φωτός στην ομιλία Παπανδρέου, η εξαγγελία για την υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων  μεταξύ των οποίων και της Ακρινής αλλά κι εδώ υπάρχουν ενστάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο που θα γίνει.

Εννοείται ότι είμαστε αντίθετοι στην υφαρπαγή από την κυβέρνηση του μοναδικού χρηματοοικονομικού εργαλείου του Λιγνιτικού Τέλους (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης), που έχει στα χέρια της η νέα Καλλικτρατική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Είναι απορίας άξιο κι αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα, η απαξίωση του νέου αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, ίσως γιατί «εγκλημάτησε» εκλεγόμενος με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για την ενεργειακή πολιτική στη Δυτική Μακεδονία και από το σχεδιασμό αυτό, να λείπει η γνώμη του πρώτου αιρετού εκπροσώπου της;

Το μπάλωμα της υπό πίεση ανάγκης να χαιρετήσει ο κ. Δακής, δείχνει ότι η κομματική συνείδηση ορισμένων αντικαθιστά την υποχρέωση της προσφοράς στον τόπο μας.Τέλος, θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αναίτια εντολή να χτυπηθούν βάναυσα ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι πολίτες από το Βελβεντό, τη Μαυροπηγή, εκπρόσωποι καταστημάτων εστίασης, συνδικαλιστές της ΔΕΗ, φοιτητές κι άλλοι, όταν το μόνο που ήθελαν ήταν να επιδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

Πραγματικά γύρισαν την περιοχή μας πολλά χρόνια πίσω. Να θυμίσω στον κύριο Πρωθυπουργό ότι μόλις πρόσφατα ο ίδιος ήταν μέλος των πορειών διαμαρτυρίας με σηκωμένες γροθιές. Τότε οι πορείες ήταν θεμιτές, σήμερα καταστέλλονται με ξύλο και δακρυγόνα.

Να τονίσω βέβαια, ότι για τα γεγονότα ουδεμία ευθύνη έχει η τοπική αστυνομία το έργο της οποίας, όλοι σεβόμαστε κι επικροτούμε κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων.

Η Δυτική Μακεδονία, ο Νομός Κοζάνη, ο τόπος μας είναι μια φιλόξενη γωνιά της Ελλάδας με πολλά προβλήματα. Δεν έχει ανάγκη κομματικές φιέστες, κενές εξαγγελίες και βερμπαλιστικές ανακοινώσεις. Έχει ανάγκη από έργα, συνεργασία, ανάπτυξη.

Σ' αυτή τη στοχευμένη πορεία η κυβέρνηση θα μας βρει συμμάχους. Σε καθετί άλλο θα μας βρίσκει απέναντι.

Βουλευτή Νομού Κοζάνης

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 14:43