Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 08:56

Εκκενώθηκε η Νομική


metanastesΣε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μετακινήθηκαν οι μετανάστες που είχαν καταλάβει το παλαιό κτήριο της Νομικής.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο εισαγγελέας ενημέρωσε τους μετανάστες ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει η μετεγκατάσταση των απεργών πείνας να γίνει το πρωί, αλλά άλλαξε γνώμη ...

και έδωσε τελικά το πράσινο φως για την υποδοχή τους.Την πορεία των μεταναστών συνόδευσαν διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις.

Συμφωνία για εκκένωση της Νομικής

«Από την αρχή της κατάληψης της Νομικής Σχολής από ομάδα μεταναστών, καταγγείλαμε ότι κάποιοι επιχειρούν εκμεταλλευόμενοι τους ίδιους τους μετανάστες να οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις για δικά τους οφέλη» δήλωσε προ ολίγου στην Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου» είπε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «η πλήρης εφαρμογή του νόμου για την μετανάστευση που πρόσφατα έφερε στην Βουλή του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεσπίζοντας το πιο σύγχρονο, προοδευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο της Ευρώπης, αποτελεί την αυτονόητη συνέχεια».

«Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε τον σημαντικό ρόλο των πανεπιστημιακών αρχών, οι οποίες προασπίζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, συνέβαλαν στο να αποτύχουν τα σχέδια αυτών που είχαν επιλέξει να δημιουργήσουν εστίες βίας και έντασης στη χώρα μας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε γύρω στις 5 το πρωί της Παρασκευής, και αφού είχε προηγηθεί μαραθώνια σύσκεψη στην Βουλή από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες όταν και ολοκληρώθηκε η μετάβαση των μεταναστών από την Νομική Σχολή στο κτίριο της Πατησίων.

Στην σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, γενική γραμματέας του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου Γιώργος Ελενόπουλος, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιώργος Πετρουλάκης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
πηγη: καθημερινή

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 00:26