Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 17:57

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΚΚΒ Α.Ε. ΚΑΙ ΟΙ... "ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΙ"

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣΑπό την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου αναφορικά με την σύσκεψη που έλαβε χώρα με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων και της παραλίμνιας περιοχής. Όπως αποκάλυψε το πρωί μετά την σύσκεψη στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο κ. Κίρκος, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, «διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να αποχωρήσει από το εταιρικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει με απόφαση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Λεούδη, ενώ χαρακτήρισε «τσαρλατανισμούς» τις πομπώδεις εξαγγελίες του παρελθόντος περί επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, χωρίς όμως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη για το λεγόμενο χιονοδρομικό κέντρο Βελβεντού, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κίρκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Σόκουτης Γιάννης, φορείς από το Βελβεντό, όπως επίσης η Διαχειριστική Αρχή, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Δήμαρχος Βελβεντού στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του έργου όπως αυτή διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Αντινομάρχη Κοζάνης.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο ο Αντινομάρχης και οι λοιποί φορείς, συμφώνησαν ότι δε μπορεί πλέον να μιλάμε για χιονοδρομικό κέντρο Βελβεντού, αφού δεν προβλέπεται χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς όπως τους επισημάνθηκε προηγούμενα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Κίρκο, ούτε βέβαια και επιτρέπεται η δημιουργία νέου χιονοδρομικού κέντρου από το χωροταξικό σχέδιο της πολιτείας για τη ανάπτυξη τουριστικών δράσεων.

Ο κ. Κίρκος διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να αποχωρήσει από το εταιρικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει με απόφαση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα κ. Λεούδη Ανδρέα, ενώ χαρακτήρισε «τσαρλατανισμούς» τις πομπώδεις εξαγγελίες του παρελθόντος περί επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση όμως.

Για την απεμπλοκή του ζητήματος ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε στον Δήμαρχο (κάτι που έγινε αποδεκτό) την εκπόνηση εκ μέρους του Δήμου ενός επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης για το τι απαιτείται να γίνει από τον Δήμο, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 11:11