Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 10:49

Η Μαρίνα Λιτβίνοβα απο την φυλακή κατάφερε να περάσει στην Νομικη

Η Μαρίνα Λιτβίνοβα με την Φ. ΓεννηματάΒραβεύτηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά
Έναν ηλεκτρονική υπολογιστή - ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας της- στη Μαρίνα Λιτβίνοβα, η οποία φοιτώντας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών, κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέδωσε, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά. Η κυρία Λιτβίνοβα είναι πλέον ελεύθερη, ενώ της έχει επιδικαστεί και χρηματική αποζημίωση για την άδικη, όπως αποδείχτηκε , φυλάκιση της.«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορεί κανείς να έχει τη δύναμη, να ξεπερνά και τις δυσκολίες και τις αδικίες και να συνεχίζει μπροστά. Η Μαρίνα είναι πραγματικά αξιέπαινη για όλη αυτή την προσπάθεια, για το ότι κατάφερε μέσα από τη φυλακή να σταθεί ξανά στα πόδια της, να πιστέψει στη ζωή και να ανοίξει μόνη της ένα νέο δρόμο. Να γράψει το μέλλον της έτσι όπως ήθελε εκείνη», ανέφερε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο που θα ήθελα να πω, είναι πόσο σημαντική τελικά είναι η προσφορά των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας . Με το να καταφέρνεις Μαρίνα εσύ να περάσεις στη Νομική, ανοίγεις δρόμο για πολλούς άλλους. Ανοίγεις το δρόμο για πολλούς νέους ανθρώπους, που έχουν βρεθεί στις ίδιες δυσκολίες, τους βοηθάς να πιστέψουν στον εαυτό τους, να δουν ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή, ότι μπορούν να στηριχτούν στις δυνάμεις τους. Αλλά ανοίγεις και το δρόμο στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας γιατί έχουν και αυτά μια ακόμη ευκαιρία να γίνουν πιο γνωστά».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα λειτουργούν 57 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας –επτά εκ των οποίων στις φυλακές- με 5500 σπουδαστές.

«Με την παρουσία μου εδώ σήμερα θέλω να τονίσω ότι μαζί με το ΙΔΕΚΕ θα στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι μια προσπάθεια που πιάνει τόπο. Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βραβεύεται μια κοπέλα, είναι μια νέα γυναίκα και οι γυναίκες δείχνουμε ότι έχουμε πυγμή, αποφασιστικότητα και θέληση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί νομίζω ότι μέσα στη φυλακή, όταν συμβαίνουν αυτές οι αδικίες είναι πολύ πιο δύσκολο να τα βγάλει πέρα μια νέα κοπέλα και είναι διπλά αξιέπαινη που τα κατάφερε.

Θέλω να ευχηθώ από εδώ και πέρα η ζωή να σου επιφυλάσσει μόνο χαρές. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι γιατί έδειξες ότι μπορείς να τα καταφέρεις και στα δύσκολα», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 10:58