Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 16:35

Ο Γ. Βλατής για τις κάρτες των ΑΜΕΑ

100204_vlatisΕρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας Γιάννης Βλατής προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την κατάργηση των καρτών μεταφοράς των ατόμων με αναπηρία στα ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Όπως είναι γνωστό στις 31/01/2011 έληξε η παράταση που είχε δοθεί στα ΚΤΕΛ για τις δωρεάν ..μετακινήσεις των δικαιούχων των καρτών απεριορίστων διαδρομών για λόγους αναπηρίας.

Στις 3.02.2011 το αρμόδιο Υπουργείο είχε ζητήσει, με ανακοίνωσή του, εκ νέου προθεσμία ισχύς της κάρτας προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το 2011 και η αποπληρωμή των εκκρεμών οφειλών του 2010.

Ωστόσο, τα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών του Ν. Κοζάνης αρνήθηκαν να δώσουν νέα παράταση στις κάρτες μεταφοράς των ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, ο οι εκπρόσωποι τους μεταφέροντας τη θέση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών, αρνούνται να μεταφέρουν δωρεάν τα άτομα με αναπηρίες, διότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει καταβάλει ακόμη τη 2η δόση των οφειλών του 2010.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας ισχυρίζεται ότι οι οφειλές καταβάλλονται κανονικά στους αντίστοιχους οργανισμούς αστικών λεωφορείων στην πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ οι οργανισμοί ΚΤΕΛ της περιφέρειας παραμένουν απλήρωτοι.

Επειδή κάθε οργανωμένο Κράτος πρέπει να το χαρακτηρίζει η συνέπεια στις εξαγγελίες του,

Επειδή είναι χρέος της Πολιτείας να συνδράμει με όποιο δυνατό τρόπο στους ανθρώπους με αναπηρία,

Επειδή οι παρούσες οικονομικές συνθήκες απαιτούν την ιδιαίτερη συμπαράσταση της Πολιτείας προς τους πολίτες που την έχουν περισσότερη ανάγκη, ιδιαιτέρως όταν τη δικαιούνται,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ισχύει ο ισχυρισμός του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας;

Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και πότε προβλέπεται η αποκατάσταση της χρήσης των καρτών μεταφοράς τους;»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 16:39