Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 17:42

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΠΘ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο Πρύτανης παρουσίασε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του Α.Π.Θ., όπως διαμορφώθηκαν από της Συγκλητικές Επιτροπές

και το Πρυτανικό Συμβούλιο και εστάλησαν στους πολιτικούς αρχηγούς, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο Υπουργείο Παιδείας, για ένα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνική ευημερία.

«Μετά τη συνάντηση και την παρουσίαση των προτάσεων μας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίθηκε στην πρόταση που απευθύναμε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο Πρύτανης του παρουσίασε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το Ίδρυμα ύστερα από τη μείωση της χρηματοδότησης του, κατά 33%, τις μεγάλες ελλείψεις κτιριακών υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και προσωπικού. Επίσης, του παρουσίασε την απόφαση της Συγκλήτου να εξαιρεθεί η Παιδεία από την πολιτική λιτότητας.

«Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει προτάσεις, θέσεις και διεκδικεί τη συμμετοχή του Ιδρύματος στη διαμόρφωση μιας νέας εποχής για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Στον πυρήνα της πρότασης του Α.Π.Θ. βρίσκεται ένα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο με υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευση και στην έρευνα, με πτυχία με αντίκρισμα, με αξιοκρατία, που θα υπηρετεί την κοινωνία.
Σ' αυτό το πλαίσιο, τα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων πρέπει και να εκλέγονται και να προέρχονται από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Όσο για τα εσωτερικά προβλήματα του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας και της διαφθοράς θα αντιμετωπιστούν με τη θεσμοθέτηση οργάνων ελέγχου, εποπτείας και κοινωνικής λογοδοσίας που σήμερα απουσιάζουν εντελώς από την ισχύουσα νομοθεσία» κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «Άκουσα με προσοχή τις τεκμηριωμένες θέσεις του Α.Π.Θ. και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει για τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου. Θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες. Η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου επιχειρεί να παρακάμψει την ακαδημαϊκή κοινότητα για να προχωρήσει στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις. Ότι υποτιμά τους φοιτητές το γνωρίζαμε. Τώρα είναι φανερό ότι υποτιμά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις συγκλήτους και τις πρυτανικές αρχές ιδρυμάτων με σημαντική ιστορία στον τόπο μας. Είναι μια πρωτοφανής στάση αλαζονείας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 17:50