Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 19:13

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες που αφορούν τη γεωργική ανάπτυξη.πλανο απο την συναντηση με τους Περιφερειαρχες. foto:eurokinissiΣτις περιφέρειες της χώρας περνά η σκυτάλη σημαντικών αρμοδιοτήτων που αφορούν την γεωργική ανάπτυξη.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες, στις περιφέρειες περνούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την πολιτική γης και την αξιοποίηση σχολάζουσων γαιών του κράτους και των δήμων.Στις περιφέρειες εκχωρείται ακόμη ο έλεγχος των αγροτικών προϊόντων, οι αρμοδιότητες για την πιστοποίηση των προϊόντων και τα έργα υποδομής του υπουργείου (πχ. εγγειοβελτιωτικά κλπ.)

Οι περιφέρειες θα έχουν ακόμη την ευθύνη να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες για τη δημιουργία του καλαθιού τοπικών προϊόντων, την αγροδιατροφική σύμπραξη και την ίδρυση δημοπρατηρίων.

Εκ μέρους των περιφερειαρχών ο κ. Σγουρός χαρακτήρισε ικανοποιητικές τις πρωτοβουλίες του υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα συγκροτηθούν μεικτές επιτροπές ανά περιφέρεια για την καταγραφή των τοπικών προβλημάτων ώστε να αντιμετωπιστούν σύντομα.
πηγη: ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 19:25