Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 12:13

Τα «μαζεύει» η τρόικα μετά την ομοβροντία αντιδράσεων

toika«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της τρόικας εκφράζοντας τη ..

λύπη της αν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση.

 Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε ως απάντηση στο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, η πρόταση της για ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, κατά την συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τρόικας αναφέρει:

Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος. Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές
πηγη: enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 20:53