Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 16:36

ΦΛΩΡΙΝΑ: Ομιλία της Α. Παπαρήγα για τις γυναίκες του ΔΣΕ

andartises«Είναι υποχρέωση μας να τιμάμε τους αγώνες του λαού και ένας από αυτούς τουςPAPARIGA αγώνες ήταν και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τον λένε εμφύλιο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας αγώνας όπου από τη μια μεριά ήταν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις που εξέφραζε το ΚΚΕ και από την άλλη ήταν η αστική τάξη, τα αστικά πολιτικά κόμματα ..

με τους συμμάχους τους, τους ξένους, αυτοί που στη διάρκεια της Κατοχής ήταν οι μεγάλοι απόντες ή προδότες».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε εκδήλωση, με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στον ένοπλο λαϊκό αγώνα μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που διοργανώθηκε το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, όπου λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας και βιβλίων, που αναφέρονται στον αγώνα του ΔΣΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ειδικότερα για το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι θυμίζει αυτό; Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», ενώ τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο και θα πολεμήσει αυτή την προσπάθεια.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, με κορύφωμα τη σύνοδο της ΕΕ, η γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε ότι «η μόνη λύση που μπορεί να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να διαπραγματευτούν μεταξύ τους μια νέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων και την κατανομή της πίτας των κερδών και της ζημιάς».

Ερωτηθείσα, τέλος, για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, δήλωσε πως δε μπορεί να είναι σίγουρη για τίποτα, προσθέτοντας: «Εμείς ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι, αλλά οι πρόωρες εκλογές δείχνουν και το εξής: Ότι ο λαός έχει την ευκαιρία κυριολεκτικά να τους τιμωρήσει όλους».

 

πηγη: zougla.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 16:52