Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 10:47

Στη Βουλή το θέμα της εξαγοράς της Alpha bank απο την Εθνική με ερώτηση του Π. Λαφαζάνη

100303_syrizaΗ ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση όχι μόνο επικρότησε αλλά και δήλωσε ότι ενθαρρύνει την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για συγχώνευση με την Alpha Bank.

Η πρόταση αυτή της Εθνικής Τράπεζας, όμως, οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και στην απόλυτη, σχεδόν, παράδοση του νέου ομίλου σε ιδιωτικά χέρια, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα επέφερε μείωση του προσωπικού και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υποστηρίζει ανοικτά, στο όνομα της αναδιάταξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την προώθηση συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό χώρο, πράγμα που θα ενισχύσει τον ιδιωτικό χαρακτήρα του συστήματος και θα καταστήσει σκληρότερες τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει στις τράπεζες νέο πακέτο κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δις.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Γιατί ενώ μέχρι πρότινος η κυβέρνηση μιλούσε για τη συγκρότηση δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό χώρο, ενισχύει εξελίξεις περαιτέρω ιδιωτικοποίησής του και σκληρότερων ολιγοπωλιακών αναδιατάξεων;

2. Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει κρατικές ενισχύσεις και εγγυήσεις στις τράπεζες, χωρίς, μάλιστα, να στηρίζει και να ενισχύει τη δημόσια συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο και χωρίς να διασφαλίζει τον επαναπροσανατολισμό της λειτουργίας τους με αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 11:02