Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 15:25

Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Βλατής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την επαρχιακή οδό Τρανοβάλτου – Προσηλίου

Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Βλατής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την επαρχιακή οδό Τρανοβάλτου – ΠροσηλίουΣτην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει ότι «Η «οδική συγκοινωνία» Τρανοβάλτου – Προσηλίου αποτελεί τα τελευταία τρία χρόνια το πιο σύντομο και πιο κακόγουστο αστείο για τους κατοίκους της περιοχής.». Η διακοπή της συγκοινωνίας, υποχρέωσε την εξορυκτική εταιρεία, κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων της οποίας καταστράφηκε τμήμα της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου – Προσηλίου, σε κατασκευή παρακαμπτήριας οδού.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Κοζάνης την παρέλαβε τον περασμένο Απρίλη, δυστυχώς όμως λόγω της μη τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών, ο νέος δρόμος (παράκαμψη) αποδείχθηκε εξαιρετικά επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, αφού παρουσίασε καθιζήσεις. «Δύο μόλις μήνες μετά την παράδοσή του στην κυκλοφορία, η Νομαρχία απαγόρευσε τη διέλευση οχημάτων, ενώ παράλληλα προχώρησε σε κατασκευή νέας παρακαμπτήριας οδού.»

Ο κύριος Βλατής σημειώνει ότι «Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η πρώτη παράκαμψη έχει «εξαφανιστεί» λόγω των συνεχών κατολισθήσεων, ενώ απειλείται άμεσα και η νέα, υπό κατασκευή, για τον ίδιο λόγο.»
Τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται επί τρία χρόνια, αδυνατώντας να μετακινηθούν είτε προς την έδρα του δήμου, είτε για τη δουλεία τους και ότι η προχειρότητα με την οποία μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν οι αρμόδιοι φορείς το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει οδηγήσει τους κατοίκους σε απόγνωση και απομόνωση, ο βουλευτής έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό:

1. Πότε θα παραδοθεί η νέα παράκαμψη και πως θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια της μέχρι τότε μετακίνησης των κατοίκων;

2. Θα χαραχθεί οριστική επαρχιακή οδός μεταξύ Τρανοβάλτου – Προσηλίου και αν ναι πότε αναμένεται να κατασκευασθεί;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 15:32