Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 08:32

ΚΚΕ: Όχι στο κλείσιμο των σχολείων στη Δυτ. Μακεδονία

100303_kkeΜε την κατάργηση περίπου 2.000 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση επιφέρει ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς.
Στη Δυτική  Μακεδονία συγχωνεύονται και καταργούνται περισσότερα από 100 σχολεία, που ...

αντιστοιχούν σε 100 περίπου θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών μόνο της Α΄θμιας εκπαίδευσης. Αυτά σε πρώτη φάση, γιατί στόχος είναι η δημιουργία ακόμα πιο μεγάλων σχολικών μονάδων όπου πιο εύκολα οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να παρεμβαίνουν και  τα παιδιά μας να διδάσκονται εφήμερες δεξιότητες, που ζητάει η αγορά και όχι ολόπλευρη γνώση, βασική, γενική εκπαίδευση.

Χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα των οικονομικών και παιδαγωγικών λόγων, όμως η εξέλιξη αυτή, εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης (τον Καλλικράτη της εκπαίδευσης όπως λένε). Η κάθε σχολική μονάδα θα είναι αυτόνομη οικονομικά με το δικό της πρόγραμμα σπουδών ανάλογα με τη θέληση των χορηγών- επιχειρηματιών, με εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα.  Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς».

Ο Περιφερειάρχης και οι  Δήμαρχοι υποκριτικά στηρίζουν τους αγώνες που αναπτύσσονται από μαθητές και γονείς ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, γιατί τα κόμματα που τους στήριξαν, αλλά και οι ίδιοι αποδέχονται το περιεχόμενο του νέου σχολείου της αγοράς και τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»,  γιʼ αυτό  περιορίζονται μόνο σε τοπικιστικού χαρακτήρα  διαμαρτυρία για το που θα πάει η νέα σχολική μονάδα και δεν μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος που είναι: Με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι νέοι δήμοι και η περιφέρεια, σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και διαφοροποιείται ταξικά το περιεχόμενο της. Οργανώνει και στελεχώνει το σχολείο ως διοικητική μονάδα που διαμορφώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναζητώντας νέους οικονομικούς πόρους και αξιολογείται από την αγορά. Μεταφέρει το κόστος και την ευθύνη της μόρφωσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.   

Η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, να γίνει δική τους υπόθεση η μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.

Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος της Λαϊκής Οικονομίας που θα έχει ως επίκεντρο του, την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Απαιτείται λαϊκή εξουσία ως προϋπόθεση για τη Λαϊκή παιδεία.

17-3-2011

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 08:36