Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 15:07

Παπανδρέου: Αναδιάρθρωση της χώρας, όχι του χρέους «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας»


ypoyrgikoΓια «οδικό χάρτη που θα οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε πως οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα για κάθε υπουργείο θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα ανάπτυξης ως πρωτόγνωρο, ..

απέρριψε την πτώχευση και είπε πως δεν υπολογίζει κανένα κόστος.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και αναφέρθηκε στα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν στη χώρα.
Αργότερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, δηλαδή το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη, την ανάπτυξη και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.

«Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας, η μάχη αυτή είναι σε δύο μέτωπα, αυτό της αξιοπιστίας και των μεταρρυθμίσεων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου το 2010 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ από χώρα της ΕΕ. «Το πρόβλημα, σημείωσε, θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα» είπε.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή: «Σε αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, της φυγομαχίας και του 'άστο για αργότερα' απαντάμε με αποφάσεις και αλλαγές» ανέφερε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις βίαιες αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

«Σεβόμαστε κάθε άποψη, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα κάθε πολίτη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού» ανέφερε.

πηγη: ΣΚΑΙ.GR

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 17:29