Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 09:32

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα εργαζόμενων στον Όμιλο Euromedica

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Euromedica καθώς οξύνεται το πρόβλημα,

με τη μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Συγκεκριμένα, το διοικητικό, το βοηθητικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, παραμένει απλήρωτο για 3 έως και 4 μήνες.
Ο όμιλος Euromedica, δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας πανελλαδικά και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη μη πληρωμή των οφειλών για τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στις κλινικές του στην Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη.
Συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της εργοδοσίας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Κλαδικού Σωματείου, υπήρξε συμφωνία κατά την οποία προβλεπόταν ότι, από τον Γενάρη του 2016 και κάθε 5 του μηνός, οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τον τρέχοντα μισθό καθώς και τον μισό μισθό από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα. Τελικό χρονοδιάγραμμα συνολικής αποπληρωμής είναι η 30 Ιούνη του 2016, ανεξάρτητα από το εάν θα καταβληθούν οι οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όμως παρά τη συμφωνία αυτή, η εργοδοσία του ομίλου δεν προχώρησε στην αποπληρωμή. Αντίθετα την τελευταία φορά που κατέβαλε μισθοδοσία ήταν στις 25 Δεκέμβρη 2015 και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι θα πρέπει να περάσουν 4 εβδομάδες από την ημερομηνία αυτή για να καταβάλει επόμενο μισθό.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εργοδοσία του ομίλου για απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος τους, αφού για ακόμη μια φορά αθετεί τις υποσχέσεις της για εξόφληση των δεδουλευμένων, ενώ οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν, αδυνατώντας έτσι να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα, ενώ παράλληλα ζουν με την εργασιακή ανασφάλεια.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών εργαζομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 09:34